Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зарица Динкова: 4000 са били засегнатите туристи от наводнението

| обновено на 06.09.23 в 15:07
Министър Зарица Динкова
Снимка: БГНЕС

Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви на наводненията от вторник по Южното Черноморие – двама мъже и жена. Продължава издирването на две жени.  Няма нови сигнали за изчезнали хора, съобщиха от МВР. Полицейски екипи регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. "Около 4000 са били засегнатите туристи от наводнението. Всички са в безопасност, с осигурена храна и вода", съобщи министърът на туризма Зарица Динкова, която посети плаж "Нестинарка".
Мостът при Синеморец вече е проходим, тока че намиращи си в Резово и Синеморец могат да предприемат изтегляте в посока север. Екипи осъществяват контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия, посочват от МВР. Пожарникари  участват в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в силно пострадалото село Кости и оказват съдействие на местното население. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55