Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зарица Динкова: 4000 са били засегнатите туристи от наводнението

| обновено на 06.09.23 в 15:07
Министър Зарица Динкова
Снимка: БГНЕС

Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви на наводненията от вторник по Южното Черноморие – двама мъже и жена. Продължава издирването на две жени.  Няма нови сигнали за изчезнали хора, съобщиха от МВР. Полицейски екипи регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. "Около 4000 са били засегнатите туристи от наводнението. Всички са в безопасност, с осигурена храна и вода", съобщи министърът на туризма Зарица Динкова, която посети плаж "Нестинарка".
Мостът при Синеморец вече е проходим, тока че намиращи си в Резово и Синеморец могат да предприемат изтегляте в посока север. Екипи осъществяват контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия, посочват от МВР. Пожарникари  участват в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в силно пострадалото село Кости и оказват съдействие на местното население. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30

Продължава договарянето, как да се разпределят парите за висшите училища

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища, съобщи правителствената пресслужба. Двете постановления за отпускане на средствата, за които служебният премиер Димитър Главчев пое ангажимент пред..

публикувано на 20.05.24 в 11:46

Когнитивно нетърпение, ниска самооценка, чалга култура… какъв е проблемът с децата ни?

Близо 10 на сто от 11-годишните у нас поне два пъти в живота си са били… пияни, 18% от момчетата и 13% от момичетата са пушили тютюневи цигари, а цели 19% от 15-годишните са употребявали канабис, сочи международно изследване на здравното..

публикувано на 20.05.24 в 11:45