Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков към Нетаняху: Имате пълната ни подкрепа

Снимка: Министерски съвет

"Държавата Израел и израелският народ имат пълната ни подкрепа, с вас сме". Това каза премиерът Николай Денков на срещите си с премиера на Израел Бенямин Нетаняху и президента Исаак Херцог в рамките на еднодневна визита в Йерусалим.

Българският премиер подчерта, че България е готова  да окаже на Израел хуманитарна подкрепа с всичко необходимо, включително с изпращането на медицински специалисти. Същевременно той заяви, че България е силно загрижена за случващото се в Газа и че "Хамас и цялата му военна и административна структура трябва да бъдат изкоренени, защото в противен случай няма да има траен мир".

Премиерът и президентът на Израел благодариха на българския премиер за непоколебимата подкрепа на България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава неустойчиво – до обяд слънце, после с превалявания

В четвъртък, 30 май, минималните температури в страната ще са между 11 и 16°, в София 11°. До обяд ще има слънце, след пладне ще се заоблачава и ще има локални валежи. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в столицата 23°.  По..

публикувано на 29.05.24 в 19:45

България днес - 29 май 2024 г.

На 29 май говорим за история, като своеобразен вододел е Освобождението на България. В София се състоя поклонение пред тленните останки на Цар Фердинанд, по чието желание те ще намерят вечен покой в България – закъсняло или не е това..

публикувано на 29.05.24 в 19:00

"Зелен коридор" за тирове с бързо развалящи се стоки на ГКПП Видин-Калафат

С цел облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2, съвместно с румънските власти е осигурен т.нар. "зелен коридор" за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, живи животни и опасни товари...

публикувано на 29.05.24 в 14:54