Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия изгони кореспондента на БНР в Москва

Ангел Григоров

Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров официално върна на 7 ноември своята журналистическа акредитация в руското външно министерство. Посъветван е в двуседмичен срок да напусне страната. 

От 1 ноември на Григоров е забранено да изпълнява своята журналистическа работа в Москва след изгонването от България на Александър Гацак - кореспондент на "Российская газета". Тогава в сайта на руското външно министерство беше съобщено, че на Григоров е наредено да предаде акредитацията си, като "реципрочна мярка" в отговор на "преследването" на Гацак от българските служби, които го обявиха за заплаха за националната сигурност. 

Ръководството на БНР вече официално заяви, че "изгонването от Русия на единствения кореспондент на българска медия е изцяло политически акт в ущърб на свободата на достъп до информация". 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00
Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26