Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделците заплашиха с протест, искат оставката на ресорния министър

Снимка: БГНЕС

Пет браншови организации в земеделието настояха за незабавно изплащане на неполучената помощ заради ефектите върху българските земеделци и животновъди на вноса на селскостопански продукти от Украйна, предаде репортерът на БНР Веселина Миланова.  
Недоволните обявиха, че в четвъртък (23.11) организират протестно шествие от Министерството на земеделието до Министерския съвет в София с надеждата премиерът Николай Денков да се запознае с проблемите им и с искане за оставката на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. Това стана ясно на специална пресконференция в БТА, организирана от браншовите организации под надслов "Да се противопоставим на унищожаването на нашето млечно животновъдство и оранжерийно зеленчукопроизводство“. Според тях финансовото подпомагане от държавата е недостатъчно и българското животновъдство загива. 
Само за последните 10 месеца са фалирали 48 кравеферми, а преработката на мляко за последните четири месеца у нас  е спаднала с 13 000 тона, показва статистиката на организации в животновъдството. 
Според министъра на земеделието Кирил Вътев протестират едри фермери, които вземат най-много пари от всички земеделци, предаде репортерът на БНР Веселина Миланова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19