Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ наказва “некоалиционния” си партньор заради неспазване на ангажименти

Снимка: БТА

ГЕРБ ще бойкотира пленарните заседания с изключение на тези, засягащи промените в Конституцията, обяви председателят на парламентарната ѝ група Десислава Атанасова.

Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерския съвет, докато няма реален механизъм, по който се вземат решенията”, добави депутатът. Повод за крайната позиция на партията стана едноличното решение на здравния министър Христо Хинков да уволнени, заради финансови нарушения, директора на най-голямата болница за спешно лечение УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” Валентин Димитров.

Десислава Атанасова обясни, че ГЕРБ е имала договорка с премиера Николай Денков “да не се пипа шефа на “Пирогов”, ако няма доклади, които показват точно обратното”. Тя обобщи, че за пореден път не се спазват ангажименти и призова партньорите в управлението ПП-ДБ да преосмислят действията си и да ги синхронизират с ГЕРБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00
Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26