Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпреки лошото време 70 души изкачиха заснежения Руй

Снимка: FB / tourismtransko

Въпреки тежките метеорологични условия около 70 човека се включиха в зимното изкачване на връх Руй в Краището тази събота, което беше организирано от Трънското туристическо дружество. Нещо повече - част от групата преспа в местната хижа и се изкачи още веднъж до върха в неделния ден. "Времето беше сурово, но въпреки че от върха нямаше никаква видимост, красотата беше навсякъде около нас!", написаха във Фейсбук организаторите.

Дружеството по традиция организира масово лятно изкачване на върха, а с това изкачване беше положено начало и на зимното.

Стартът беше в центъра на с. Забел, община Трън, а маршрутът е с дължина около 17 км с 900 м положителна денивелация. Върхът е висок 1706 м.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16

Най-високото виенско колело гостува на София

Столичният "Студентски" парк е домакин от 13 до 16 юни на седмото издание на "Парк фест". По този повод, за първи път в София гостува и най-високото виенско колело, с височина от над 22 метра, което някога е било поставяно в столицата. Огромното,..

публикувано на 13.06.24 в 09:05
Снимка: FB / Elizabeth.Kostova.Foundation

Поезията среща природата на литературен фестивал в София

От 13 до 20 юни София е домакин на 16-ото издание на международния литературен фестивал "СтолицаЛитература". Тази година темата е „Поезия/Природа“, посветена на взаимовръзката между поетичното изкуство и околната среда в свят, в който природата не..

публикувано на 13.06.24 в 08:15