Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветовете на украинското знаме осветяват сградата на Министерския съвет

Снимка: БГНЕС-архив

Светлини в цветовете на украинското знаме – синьо и жълто – ще осветят сградата на  Министерския съвет на 24 февруари, от 18:00 до 24:00 часа. Навършват се две години от началото на войната на Русия срещу Украйна, както и 10 години от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от премиера Николай Денков. 

С това послание България дава кураж на украинците да продължават своята героична битка и иска да им покаже, че не са сами в нея. Това е и знак към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими, изтъкнаха от пресцентъра на Министерския съвет.

Осветяването на знакови сгради в цветовете на украинския флаг и поставянето на знамена на Украйна символизира и единството между партньорите в Европейския съюз и НАТО.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59
Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36