Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът в оставка подозира, че ДАНС укрива информация за митниците

Снимка: Министерски съвет

Премиерът Николай Денков е поискал от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) информация за тяхната акция в митниците и задържането на ръководителя на агенцията Петя Банкова, но тя му е била отказана с аргумента, че е нужно разрешение от Софийска градска прокуратура.

"Това, което знаем като факти е, че откакто е назначена Петя Банкова, имаме рекордно количество задържани наркотици. Важно е да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че като по филмите е атакувана, защото си върши работата - каза Денков. - От доста време се въртят слухове, може да се видят в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Г-жа Банкова е била служител в ДАНС. Няма да се учудя, ако има информация“, добави Денков  по време на живо излъчване във "Фейбук", където отговоряше на въпроси.

Изказването на Делян Пеевски, че може да направи правителство без ГЕРБ, но с подкрепата на "Продължаваме промяната - Демократична България" е манипулация, заяви премиерът в оставка. "Делян Пеевски е най-голямото зло, което се случва на България. Проблемът е, че той започна да командва, заради него отиваме на избори. Проблемът на България в момента се казва Делян Пеевски", каза Денков във "Фейсбук“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Козите в помощ на горите – иновация в предотвратяването на горските пожари

В началото на лятото, когато температурите все още не са толкова високи, а пролетните дъждове са достатъчно обилни, изглежда че е рано да се говори за горски пожари. Но според експертите, ако отсега не се вземат превантивни мерки, в идните месеци..

публикувано на 03.06.24 в 10:35

Изложба подпомага деца на загинали пожарникари

"С очите си видях опасност" – така е наречена благотворителната изложба, която може да бъде видяна от 4 до 21 юни в галерия "Икар" в София. Експозицията е в подкрепа на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30