Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивни валежи се очакват в Югозападна България в сряда

Снимка: БТА
В сряда, 14 май, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 9°. Облачността ще е значителна, с дъждове предимно в западната половина на страната. В Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са интензивни. Максималните температури ще са от 13 до 18°, в столицата 13°.

По Черноморието
ще е облачно, почти без валежи. Температурите на въздуха ще са до 15-16°, колкото и на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините
 ще е облачно с валежи от дъжд, над 2200 м и от сняг. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 8°, на 2000 м до 2°.

В четвъртък
 на запад валежите ще продължат, но на по-малко места и по-слаби. Минималните температури ще са между 6 и 11°, а максималните от 13 до 18°.

В Европа
на запад, на Пиренийския и Апенинския по-ов, в централната част на континента и на север ще е динамично, облачно, на места ветровито, с валежи от дъжд, във високите планински части и от сняг. Значителни по количество ще са валежите в Бенелюкс, Югозападна Германия, Югоизточна Франция и Северна Италия. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде по Средиземноморието, както и в северните райони на Централна и по-голямата част от Северна Европа.

На Балканите
 облачността ще е значителна с валежи от дъжд. По-големи количества се очакват в централната част на полуострова. От североизток ще нахлува студен въздух.

В Мадрид, Лондон и Париж ще е 19-20°. В Москва се очакват 17°, в Букурещ и Истанбул 18°, в Белград и Атина ще е съответно 23 - 24°, а в Рим – 26°. Най-топлата европейска столица ще е Берлин с 27°.

Отвъд Океана
– във Ванкувър ще е 18, а в Монреал 20 градуса. В Чикаго се очакват максимум 13°, в Ню Йорк 26°, в Лос Анджелис 21°. В Маями и в Мексико сити ще e съответно 35° и 31°, в Буенос Айрес 13°, в Рио де Жанейро 26°. В Дубай ще е 39°, а в Йерусалим 23 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни..

публикувано на 08.06.24 в 14:30
Картината „В заедност приютени“

Българско участие на международна изложба за човешките права и достойнство в Италия

От 8 юни до 9 октомври италианският град Роверето е домакин на международната изложба "Човешките права и достойнство". Тазгодишното 18-то издание на експозицията показва тематични творби на художници от 32 държави, включително и от България...

публикувано на 08.06.24 в 07:30

България ще се рекламира като дестинация за висше образование

България е сред страните в Европа с висок дял на чуждестранните студенти. Към момента делът на чуждестранните студенти у нас е около 8%, което ни нарежда сред първите места в региона, стана ясно от изказване на  министъра на образованието Галин..

публикувано на 08.06.24 в 07:10