Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Снимка: Софийски университет

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. 

Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще споделят любопитни факти за растения вампири, дървесни видове в града и общуването на растенията чрез светлината. Те ще запознаят посетителите и с лабораторни оазиси за изследване на силите на медицинските растения и тяхната полза за здравето.

Сред обсъжданите въпроси ще бъдат какво представляват растителните суперхрани, какво е биоземеделие и има ли почва у нас, какво влияние оказват електромагнитните полета в прецизното земеделие и как микроводораслите служат за важни източници на полезни вещества.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40

България днес - 13 юни 2024 г.

В „България днес“ на 13 юни разговаряме с Люк Леви, директор на Френския културен институт в София, по подов поредицата от кръгли маси и културни събития в различни европейски градове, озаглавена „Изправени пред войната. Европейски диалози“, която днес..

публикувано на 13.06.24 в 19:00
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16