Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота ще е слънчево, след обяд над Родопите ще превали

Снимка: БГНЕС

В събота минималните температури в страната ще са между 8° и 13°, в София 10°. Сутринта в котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планинските масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Максималните температури ще са от 20° до 25°, по Черноморието и по-ниски, в столицата 23°.

По Черноморието сутринта ще е мъгливо, после слънчево. Температурите на въздуха ще са 16°-17°. Морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево. След обяд ще се заоблачава, в Родопите ще превали. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 18°, на 2000 м до 12°.

В неделя и  понеделник ще се редуват слънце и облаци. Над Западна България ще преваляват кратки дъждове с гръмотевици. Температурите ще се повишават.

В Европа над западната, централната и южната част облачността ще е значителна с локални валежи от дъжд. Слънчево ще е на юг над Пиренейския п-ов и в Италия. Облачно и дъждовно, на север и със сняг ще е на Скандинавския п-ов. Само на юг там ще е слънчево. Облачно ще е над Прибалтика, Украйна и Беларус, където ще има кратки валежи.

На Балканите до обяд ще е слънчево. Облачно ще е над Румъния и на места там ще вали дъжд. След обяд на полуострова от запад ще се заоблачи и на места ще превали. 

В Лондон и Париж ще е 20°. В Берлин и Москва се очакват 22° и 18°. В Мадрид и в Рим ще е 22° и 27°. В Атина и в Букурещ ще е 26° и 24°, в Истанбул 22°. Най-топлата европейска столица ще е Белград с 28°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 14° и 25°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 23° и 24°. В Лос Анжелис се очакват 19°, в Маями и в Мексико сити ще e 32°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 14° и 33°. В Дубай и в Йерусалим ще е 39 и 29°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44