Облаци, слънце и до 12 градуса във вторник

Днес ще има разкъсана облачност, която следобед от север ще започне да намалява до слънчево време.  Дневните температури ще се понижат и ще са между 7 и 12 градуса.

публикувано на 24.11.20 в 07:26

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили на "Кулата-Промахон“

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили се е образувала преди граничния пункт „Кулата-Промахон“, след като днес от 14.30 часа следобед гръцките власти въведоха задължително тестване за коронавирус и на шофьорите на камиони. Освен всички,..

публикувано на 23.11.20 в 19:13
Костадин Ангелов

Министър Ангелов: Удължава се извънредната ситуация с 4 месеца, нови строги мерки

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че е предложил на министър-председателя Бойко Борисов нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.  Професор Ангелов заяви на брифинг на Националния оперативен щаб, че мерките трябва да бъдат..

публикувано на 23.11.20 в 17:42

И шофьорите на ТИР вече се тестват за конронавирус на влизане в Гърция

И шофьорите на тежкотоварни автомобили вече се тестват за конронавирус на влизане в Гърция през граничния пункт „Кулата-Промахон“, съобщиха от Главна дирекция „ Гранична полиция“. Досега тестове се правеха на всички, влизащи в страната с леки..

публикувано на 23.11.20 в 16:40

РУО: 63% от учениците в Благоевград се обучават присъствено

От общо 364 паралелки в Благоевград 135 са в обучение в електронна среда от разстояние и 229 са в присъствена форма на обучение. Това е около 37 процента в електронна среда и 63 процента присъствено, каза за Радио Благоевград началникът на Регионалното..

публикувано на 23.11.20 в 16:25

Започна засаждане на нови дървета в Кюстендил

Общината в Кюстендил започна поетапно засаждане на нови дървета, съобщиха от общинския пресцентър. Новите фиданки се садят на мястото на изгнилите и изкоренени дървета, след извършеното експертно обследване на потенциално опасните видове в централната..

публикувано на 23.11.20 в 14:56

Паметник на Българския войник в Дупница

Паметник на Българския войник е поставен на мястото, където се е намирал входът на бившата казарма в Дупница. Допреди 22 години монументът е стоял в двора на военното поделение. След закриването му е съхраняван от бивш служител. По инициатива на..

публикувано на 23.11.20 в 14:42

По-строги противоепидемични мерки в община Белица

От днес в Община Белица влизат в сила нови по-строги противоепидемични мерки. Те ще бъдат в сила за срок от 14 дни. За срок от две седмици всички ученици от 5-и до 12-и клас в общината преминават към обучение в електронна среда от разстояние. Това..

публикувано на 23.11.20 в 14:01

С вой на сирени на линейките изпратиха покойния лекар Спас Радев

В двора на МБАЛ – Разлог лекари, сестри, санитари, пациенти се събраха на възпоменателна молитва за д-р Спас Радев. Кметът на Разлог Красимир Герчев и председателката на Общинския съвет – Разлог д-р Мария Копанарова  също отдадоха почит на лекаря. С вой..

публикувано на 23.11.20 в 13:55

Материалите по проекта "Музейна мозайка" излязоха от печат

Миналата седмица излязоха от печат материалите по проекта „Музейна мозайка“, финансиран от Министерство на културата – карта за музейни откриватели и дипляна за образователния пакет „Музейна мозайка“. Картата за музейни откриватели ще направи..

публикувано на 23.11.20 в 13:01