Подаръци за майки и работещи в родилно отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова” – Перник

В Деня на родилната помощ едни от най-добрите фирми, с които си партнира Алианса на българските акушерки, са зарадвали с подаръци майките на новородени бебета и работещите в родилно отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 21.01.21 в 15:46

Община Струмяни спази традицията и отбеляза празника „Бабинден“

В днешния празничен ден, община Струмяни спази традицията и отбеляза празника „Бабинден“, като поздрави и уважи всички новородени бебета и техните майки, както и бабите „помощници“!  От името на кмета на Община Струмяни г-н Емил Илиев, с..

публикувано на 21.01.21 в 15:20

Проблем в системата за регистрация на автомобили в Перник

Технически проблем в системата за регистрация на автомобили е блокирал дейността на пункта за регистрация и отчет на пътни превозни средства и собственици в пернишкия кв. "Калкас", съобщават от ОД на МВР.  Проблемът е на централно ниво и към момента няма..

публикувано на 21.01.21 в 15:05

В област Перник продължава ваксинацията срещу COVID-19

В област Перник продължава ваксинацията срещу COVID-19 на работещите в здравната система от първата фаза на имунизационния план.  Вече са имунизирани 274 души, като 63-ма от тях са получили и втората доза ваксина. Днес и утре продължават имунизациите,..

публикувано на 21.01.21 в 14:46

Геолози алармират: Животозастрашаващ пътен участък край Благоевград

Срутищно-свлачищни процеси застрашават безопасността на участък от пътя към местността Бачиново край Благоевград. Оценката бе направена от експерта по инженерна геология и геотехника, доц. Кирил Ангелов. Припомняме, че преди  няколко дни, след..

публикувано на 21.01.21 в 14:41

Без бабино хоро в Разлог днес

Заради пандемията от COVID-19 бабино хоро в Разлог днес по случай Бабинден нямаше, отложена е и традиционната празнична програма, която се провежда в читалището.  За да уважи родителите на първото и последно родени деца в МБАЛ – Разлог, кметът на общината..

публикувано на 21.01.21 в 13:48

Обявиха литературния конкурс "Ева"

Народно читалище "Никола Вапцаров – 1866" – Благоевград, Творческо обединение "XXI" век и Литературен клуб "Огнище" обявиха четвъртото издание на литературния конкурс "Ева". Конкурсът е в два раздела "Поезия" и "Проза" на тема "Жената в миналото и днес"...

публикувано на 21.01.21 в 13:47

Любен Милев: Проблемът с безстопанствените кучета трябва да се реши на национално ниво

Агресивни бездомни кучета нападат жители на Благоевград по централните улици. Има сигнали за агресивни прояви на кучета и от жители от кварталите. Преди дни в центъра на Благоевград бяха нахапани няколко души. „В Община Благоевград получихме..

публикувано на 21.01.21 в 13:40

Жени ГЕРБ с дарение за МБАЛ "Рахила Ангелова"

За 12-та поредна година, в Деня на родилната помощ, женската структура на ГЕРБ – Перник е направила дарение на отделението по неонатология и акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова", съобщиха от партийния пресцентър. Чрез..

публикувано на 21.01.21 в 13:16

Манолова открива офис на „Изправи се.БГ“ в Петрич

Днес, 21 януари 2021 г., председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще открие офис на организацията в Петрич. Откриването на офиса ще започне в 17:00 ч. на ул. „Цар Борис III“ №32А. Припомняме, че през изминалата..

публикувано на 21.01.21 в 13:13