Опашка за направления пред РЗИ – Благоевград

Огромни опашки от чакащи да получат направление за PCR тестове се образува пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Заради изчерпания лимит вчера не бяха издавани такива документи. Десетки жители от цялата област се редяха на..

публикувано на 22.10.20 в 12:17

Около 48 000 чуждестранни туристи са посетили Банско

47 605 са туристите от различни държави, които са посетили  Банско в периода от 1-ви юни до 1-ви октомври тази година. За изминалите четирите месеца – юни, юли, август и септември, най-много туристи българи са тези, които са са гостували в Банско – 43..

публикувано на 22.10.20 в 12:17

Изложба "Мъжете" на Десислава Минчева ще покаже галерията в Кюстендил

Изложба живопис на Десислава Минчева, озаглавена "Мъжете", ще покаже художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил днес, съобщиха от галерията.  Експозицията включва вълнуващи, великолепни портрети и изящни фигури. Десислава..

публикувано на 22.10.20 в 12:08
Снимката е илюстративна

Незаконно притежавани оръжия, боеприпаси и наркотици са иззели от дома на художник

Незаконно притежавани оръжия, боеприпаси и наркотично вещество са открили и иззели кюстендилски криминалисти от къща в с. Слокощица, съобщиха от полицията. Жилището е собственост на художник от града, казаха работещи по случая. По време на..

публикувано на 22.10.20 в 11:55

Три паралелки в Перник преминават на дистанционно обучение

Две паралелки в Природо-математическата гимназия в Перник и една в Професионалната гимназия по облекло и туризъм преминават от днес на дистанционно обучение, след като вчера трима ученици от двете учебни заведения са дали положителни проби за..

публикувано на 22.10.20 в 11:27

12 нови случая на коронавирус в област Кюстендил

Нови 12 случая на коронавирусна инфекция има през изминалото денонощие в област Кюстендил. Положителни проби са дали шест лица от община Дупница, три от община Сапарева баня, две от община Кюстендил и едно лице от община Кочериново. Това съобщават от..

публикувано на 22.10.20 в 11:20

Представят книгата на журналиста Стефан Велев "Зазоряване преди полунощ" в Радомир

С представяне на книгата на журналиста Стефан Велев "Зазоряване преди полунощ" започват проявите в Радомир, посветени на 125- годишнината на местното читалище "Напредък 1895". Роденият в Радомир журналист над 60 години е работил в различни медии, театър и..

публикувано на 22.10.20 в 10:15

Изложба на Радослава Манова бе открита в галерия „Атриум” в Перник

Изложба – живопис на Радослава Манова бе открита в галерия „Атриум” в Областната администрация в Перник. Експозицията е под наслов „Другото лице” и в нея са показани 35 платна . Творбите са нови, рисувани по време на пандемията. Радослава Манова не се..

публикувано на 22.10.20 в 10:11

Достъпът в Съдебната палата в Кюстендил ще става след преминаване през термосензор

Достъпът в Съдебната палата в гр. Кюстендил, считано от днес ще става след преминаване покрай термосензор за измерване на телесната температура, монтиран на централния вход на сградата. В случаи на отчитане на телесна температура над 37,2 градуса,..

публикувано на 22.10.20 в 08:47

Положителен случай на COVID-19 в Драматичния театър в Благоевград

Положителен случай на Ковид 19 е установен в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, потвърди за Радио Благоевград зам.-директорът на културната институция Севар Иванов.  „ Ще следваме процедурите на РЗИ-Благоевград. Ще бъдат тествани..

публикувано на 22.10.20 в 08:38