Oбщина Благоевград обявява конкурс на тема „Моят Благоевград #ОставамВкъщи“

Конкурсът се провежда за първи път и в него могат да участват ученици от I до ХІI клас.  Целта му е да се предостави възможност за изява на младите хора на Благоевград, да покажат своя талант, въображение и новаторството в този труден за всички ни..

публикувано на 09.04.20 в 13:29

"ЧЕЗ Разпределение" мобилизира служители за работа през нощта

В подкрепа на бизнеса и гражданите "ЧЕЗ Разпределение" България предприема мерки за изпълнението на заявки за нови присъединявания към електроразпределителната мрежа. Неизпълнението на подобни ангажименти може да доведе до икономически вреди, загуби на..

публикувано на 09.04.20 в 12:47

Пробация за 19-годишния студент, нарушил задължителната карантина в Благоевград

Съдът е признал за виновен деветнадесетгодишния Г.С., обвинен от Районна прокуратура – Благоевград за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Подсъдимият Г.С. е студент във Великобритания, като след..

публикувано на 09.04.20 в 12:10

Граждански инициативен комитет от Банско изпрати отворено писмо до премиера

Отвореното писмо на Граждански инициативен комитет – Банско е с копие до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, главния прокурор на Република България  Иван Гешев, ръководителя на националния оперативен щаб проф.д-р Венцислав Мутафчийски, директора..

публикувано на 09.04.20 в 11:40

Акварели на Майстора представя в поредната си виртуална изложба кюстендилската галерия

 Акварели на патрона си Владимир Димитров-Майстора представя в поредната си виртуална изложба кюстендилската галерия, съобщиха от там. Включени са творби, изпълнени с акварел на "ватман" или друга хартия.  От галерията припомнят, че през 1922 г.,..

публикувано на 09.04.20 в 11:38

Четирима са новозаразените с коронавирус в Кюстендилска област

 Двама пациенти са изписани от кюстендилската болница, след като са били излекувани от коронавирусна инфекция.   Това са жени на 84 години и на 57 години, съобщи директорът на болницата д-р Александър Величков.   Четирима души са новозаразените с..

публикувано на 09.04.20 в 11:20

Брезнишкото село Ноевци дари 1000 лева на Белодробната болница в Перник

 Инициативата е на кметството и на местните жители.  Дарението е акт на добра воля.  Сумата е предадена на директора на лечебницата д-р Величка Кадийска, съставено е свидетелство за дарение.    В трудното време, в което живеем трябва да си помагаме...

публикувано на 09.04.20 в 11:12

Шест са пациентите в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград

 6 пациенти са настанени към момента в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград – каза за Радио Благоевград д-р Огнян Митев, директор на болничното заведение.  Част от тях са с положителни тестове за коронавирус, има и пациенти, за които днес се..

публикувано на 09.04.20 в 11:07

Кампания за безплатно тестване за COVID-19 организират общинските съветници от СДС в Дупница

 Изследванията ще се провеждат с бързи тестове. Кампанията започва от понеделник в лабораторията на партера в поликлиниката.   Съветниците са закупили 350 теста, предназначени най-вече за рисковите групи и социално слабите.  Те организират и..

публикувано на 09.04.20 в 10:20

Доброволци събират и раздават храни и маски в Самоков

Раздаването се извършва два пъти седмично – в четвъртък и неделя – в Седми квартал. При последното раздаване са занесени 40 пакета на 40 семейства. Осемте доброволци сами се ангажират с набирането и доставката на продукти и маски, като намерението им е..

публикувано на 09.04.20 в 09:03