Окръжният съд в Кюстендил насрочи делото "Дупнишка популярна каса" за разглеждане по общия ред

Окръжният съд в Кюстендил насрочи делото "Дупнишка популярна каса" за разглеждане по общия ред. Съдът остави без уважение исканията на двамата защитници на подсъдимата Ивона Близнакова за прекратяване на..

публикувано на 21.04.21 в 17:13
Канабис

Турски гражданин е задържан за контрабанда на 68 пакета канабис през "Гюешево"

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 НК.   Около 03,00 ч. на 20.04.2021 г., на Митнически пункт "Гюешево", пътнически автомобил м...

публикувано на 21.04.21 в 16:10

Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил

Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил. Те са били с два автомобила и са чакали на паркинга край заведението за бързо хранене, където е извършено и нападението, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Перник Албена..

публикувано на 21.04.21 в 15:27

„Лидери за ново начало“

Изложба, представяне на книгата „Лидери за ново начало“ и дискусия се състояха днес  в многофункционалната зала на РИМ Благоевград. Срещата бе по покана на омбудсмана Валентин Василев. Изложбата и книгата бяха представени от двама от авторите..

публикувано на 21.04.21 в 15:19

Ученически конкурс за нестандартни летателни апарати ще се проведе в Кюстендил

Седмото издание на ученическия конкурс за нестандартни летателни апарати "Творческо предизвикателство ИКАР 2021" – Кюстендил ще се състои на 16 май, съобщиха организаторите. Инициативата е на Обединения детски комплекс /ОДК/ в Кюстендил и местния клуб за..

публикувано на 21.04.21 в 14:52

Ремонтни дейности на храмовете се извършват в Кюстендилско

Ремонтни дейности на храмовете в Кюстендил започнаха преди дни, с отпуснатите през февруари близо 2,7 млн. лв., съобщи  архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Иссак. В момента се работи по довършването на храма "Св. Петка" в..

публикувано на 21.04.21 в 13:41

Местни хора от Кресна в диалог с представители на Бернската конвенция

Местни хора от Кресна в диалог с представители на Бернската конвенция Инициативен комитет от местни хора от Кресна поискаха среща с предстоящата мисия на Бернската конвенция във връзка със строителството на автомагистрала „Струма“ в района на..

публикувано на 21.04.21 в 13:28

Временният кмет на Благоевград Ясен Попвасилев се притеснява за финансите на общината

С 30 гласа „за“ и с двама "въздържали се", общинските съветници на община Благоевград избраха за временен кмет на общината Ясен Попвасилев.  До днес той бе заместник-кмет по финансовите въпроси и сега ще трябва да ръководи общината до избирането..

публикувано на 21.04.21 в 12:58

Благоевградската общественост почете 170 години от рождението на Георги Измирлиев

С ритуал по полагане на цветя пред бюст-паметника на българския революционер Георги Измирлиев - Македончето, бяха почетени 170 години от рождението му. В церемонията се включиха Ясен Попвасилев, който днес бе избран за временно изпълняващ длъжността..

публикувано на 21.04.21 в 12:46

Пернишки полицаи заеха второто място в републикански турнир по стрелба

Пернишки полицаи заеха второто място в комплексното класиране на републикански турнир по стрелба, състоял се в град Плевен.  Първи е отборът на ОД на МВР – Плевен, а третото място е за стрелците от ОД на МВР – Бургас.  В отборното класиране при мъжете..

публикувано на 21.04.21 в 12:37