Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Shevkie Çakër

Ambasadori i Bullgarisë në Maqedoninë e Veriut Angjell Angjellov hapi Ditët e kulturës, folklorit dhe traditave bullgare në Ohër 2019

Në Ballkan folklori na ndihmon të kuptohemi dhe të zbulojmë veçoritë e përbashkëta

Për vit të tretë të radhës Ohri qe mikpritës i Ditëve të kulturës, folklorit dhe traditave bullgare. Mbi 500 pjesëmarrës nga krahinat e ndryshme të Bullgarisë vallëzuan, kënduan, ekzekutuan muyikë dhe e lavdëruan folklorin bullgar. Ditët qenë organizuar..

10.07.19 13:30 |

“Shtëpia e mjaltit” në fshatin Prilep tërheq turistë nga e gjithë bota

Në 30 kilometra në juglindje nga qyteti Dobriç dhe mezi në 15 kilometra nga vendpushimi detar Allbena, në fshatin e bukur dhe piktoresk në krahinën e Dobruxhës – Prilep, gjendet “Shtëpia e mjaltit”. Për pronarët – familja Mihovi prej 3 brezave, ky është..

03.07.19 14:55 |
Ansambli “Goce Dellçev” nga qyteti Sofja dhe Ansambli vokal “Ezerec” nga qyteti Bllagoevgrad në një skenë të përbashkët

Folklori krijon miqësira

Më 11 maj në lidhje me Ditën e apostujve të Shenjtë Kirill dhe Metodij në galerinë e Arteve të qytetit të Sofjes do të zhvillohet koncerti me titull “Arti krijon miqësira” i korit popullor pranë Ansamblit “Goce Dellçev” në qytetin e Sofjes me dirigjent..

10.05.19 13:51 |

Javor Nedellçev: Për mua Bullgaria është vendi më i bukur

Javor Nedellçev i cili është nga qyteti Silistra, më shumë se 20 vjet merret me turizëm, punon si menaxher-ekspert i ekonomisë (housekeeping menager) në një kompleks të madh hotelesh në qytetin Varna, por kjo nuk e pengon të jetë një bletar i mirë me një..

24.03.19 13:35 |

Jawor Nedeltschew: Der beste Hotelier unter den Imkern und der beste Imker unter den Hoteliers

Jawor Nedeltschew aus Silistra beschäftigt sich seit 20 Jahren mit Tourismus. Momentan ist er in einem großen Ferienresort in Warna als Housekeeping Manager tätig, was ihn nicht daran hindert, auch für seine Bienenstöcke zu sorgen. „..

22.03.19 16:28 |

Furra e pjekjeve aromatike shtëpiake të Marieta Milevës nga Dobriç

Historia e 25 vjeçares Marieta Mileva kujton një skenar të filmit. Kur ishte 19 vjeç nisi për në Amerikë për të realizuar ëndrrën – të bëhet artiste. Në vazhdim të 3 viteve bënte përpjekje të fitonte statusin special “vizë për punë”. Ditën kur e..

10.02.19 10:15 |

Die duftende Bäckerei von Marieta Milewa aus Dobritsch, die Ost und West vereint

Die Geschichte der 25jährigen Marieta Milewa ähnelt dem Drehbuch eines Hollywood-Streifens. Mit 19 reiste sie nach Amerika, um ihren großen Traum,  Schauspielerin zu werden,  zu verwirklichen. Drei Jahre lang musste sie in Erwartung des ersehnten..

01.02.19 16:54 |

Wladimir Persenski: Bulgarische Molkereien stellen hochwertige Produkte her

Am 14. Januar trat die Verordnung über imitierende Milchprodukte in Kraft. Solche Produkte müssen separat verkauft werden. Auf den Etiketten dürfen sie nicht als Milchprodukte ausgewiesen sein. Außerdem muss in lesbarer Schrift vermerkt..

21.01.19 17:19 |

Vlladimir Persenski: Baxhot bullgare ofrojnë produkte cilësore, por shija e të rinjve është ndryshuar

Nga 14 janari janë në fuqi rregullat e reja për shitjen e produkteve imituese të bulmetrave. Ato duhet të shiten në banakë të ndryshëm, larg produkteve prej qumështit, kurse etiketa e tyre duhet të përmbajë informacion të shkruar me germa të..

21.01.19 14:41 |

Vladimir Persenski: Bulgarian dairy farms give good product but young’s’ taste differs

New rules for selling imitating milk products entered in force, January 14. Such products should be arranged in separate stands; the word MILK should not be present on their label, but it should clearly state that the product imitates..

21.01.19 12:33 |