Daily webcast

Резултати : author Ivo Ivanov

Më pak bullgarë dalin për të votuar në këto zgjedhje në Maqedoninë e Veriut

Dita elektorale në Shkup ecën normalisht dhe pa probleme deri në këtë moment. Këtë e tha në një intervistë për Radio Bullgarinë gazetari Vlladimir Perev nga Maqedonia e Veriut. Sipas tij pritjet për një aktivitet më të ulët elektoral në prag të..

11.07.21 19:27 |

Le vote de la diaspora bulgare ajoute de la valeur aux élections à l’intérieur du pays

Lors des législatives anticipées du 11 juillet prochain seront pour la première fois ouverts à l’étranger un nombre record de bureaux de vote – 750. Depuis 30 ans la diaspora vote en dehors du pays mais ce droit suscite toujours des débats. Pour..

21.06.21 09:34 |

Zoran Zaev “shëtiti” nëpër Sofje

Vizita e Kryeministrit maqedonas Zoran Zaev më 17 qershor në Sofje filloi në një shkallëminore dhe në një sigurim të tepruar nga të dyja palët. Një ditë para mbërritjes së delegacionit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Ministria e Jashtme..

18.06.21 14:45 |

Visit by North Macedonia PM Zoran Zaev to Sofia fails to break deadlock between two countries

The visit by the Prime Minister of North Macedonia Zoran Zaev to Sofia on 17 June started out in a minor key and with the idea of playing it safe on both sides. One day before the arrival of the delegation from the Republic of North..

18.06.21 14:37 |

Zoran Zaev en visite à Sofia

La visite du 17 juin du Premier ministre macédonien Zoran Zaev à Sofia a commencé dans une tonalité mineure et de prudence des deux côtés. A la veille de l’arrivée de la délégation de la République de Macédoine du Nord, le ministère bulgare..

18.06.21 13:16 |
Zoran Zaev (izq.) con Stefan Yanev

Zoran Zaev visita Sofía

La visita a Sofía de Zoran Zaev, primer ministro de Macedonia del Norte, el 17 de junio, se inició con tonalidad baja y con el afán de los dos países de reasegurarse. El día anterior a la llegada de la delegación de la República de Macedonia del..

18.06.21 12:51 |

La votación de la diáspora búlgara aporta valía a los comicios en Bulgaria

En las elecciones parlamentarias anticipadas del próximo 11 de julio se espera la apertura de más de 750 colegios electorales en el extranjero , un número récord hasta ahora. Los búlgaros expatriados llevan ya 30 años votando fuera de este país, pero..

17.06.21 15:37 |

Votes by Bulgarian diaspora add value to elections in the country

A record number of polling stations abroad – 750 - are to be set up for the upcoming elections for parliament on 11 July. Though the Bulgarian community abroad have been casting their votes in other countries for 30 years this right of theirs..

17.06.21 14:35 |

Votimi i diasporës bullgare u shton vlerë zgjedhjeve në vend

Në votën e parakohshme parlamentare më 11 korrik për herë të parë jashtë shtetit pritet të hapen një numër rekord qendra të votimit   - më se 750. Që prej 30 vjetësh diaspora bullgare voton jashtë vendit por kjo e drejtë akoma ngjallë debate. Për..

17.06.21 12:58 |

Calidoscopio balcánico

Croacia instalará en Kosovo base militar En su visita a Pristina el ministro de Exteriores de Croacia, Gordan Radman, ha manifestado que Zagreb se opone a cualquier alteración de las fronteras en la región. Tras reunirse con Donika..

07.05.21 11:30 |