12+3

Some Details

Публикации

Държавният глава е в Талин, където участва в срещата на върха на инициативата „Три морета“. На снимката е с президентите на Естония и Полша.

Образователната и научна свързаност да са приоритетни за „Три морета“

България ще председателства инициативата "Три морета" през 2021 година. На церемония в Талин президентът на Естония символично връчи знамето на инициативата на президента Румен Радев. Държавният ни глава ще бъде домакин на среща на върха на проекта,..

обновено на 19.10.20 в 19:23
Екипът на представлението „Закуска в Тифани“

„Закуска в Тифани“ и в Пловдив

Стремежът към свобода и силата на надеждата . Това изследва творческият екип на пловдивския драматичен театър, поел по предизвикателния път да открие новия и по-особен от всички досегашни сезони заради Covid кризата с представлението „Закуска в..

публикувано на 19.10.20 в 16:36
автор: проф. Стоян Стоянов

Изложба „115 години Графика в НХА“

Първи опит да се проследят отделните периоди от дългогодишната история на специалността „Графика“ в Националната художествена академия ще бъде направен в рамките на изложба. Тя се открива тази вечер от 17.00 часа в галерия „Академия“...

публикувано на 19.10.20 в 15:37
Икономическа зона „София – Божурище“

Защо индустриалните зони не могат да заработят ефективно за развитието на икономиката

Законът за индустриалните паркове е стъпка към икономическа трансформация или закъснял опит за индустриална политика, който създава повече проблеми, отколкото решава ? Двете тези се оформиха по време на дебата в икономическата и енергийната..

публикувано на 19.10.20 в 15:20
снимката е илюстративна

Казусът с кучето Рая повдига въпроси за контрола върху търговията с животни

Агенцията по храните е разглеждала случаи на документи с невярно съдържание, предназначени за животни, които е трябвало да бъдат транспортирани в чужбина . Това е възможна предпоставка за нелегална търговия. Агенцията е получавала и сигнали за..

публикувано на 19.10.20 в 14:51

Стотици хора от цялата страна помагат на семействата от Разлог, чиито къщи изгоряха

Стотици хора от цялата страна се отзоваха на призива за помощ към семействата, чиито скромни къщи изгоряха напълно при пожар в ромската махала в Разлог преди месец.   Почти всеки ден живеещите в квартала се събират в своя храм - Българската..

публикувано на 19.10.20 в 14:41
Калоян Методиев

Калоян Методиев: Продължава делегитимацията на протеста

"Не можем да говорим за студентски протести, генерално, защото трябва да излязат всички университети, не виждам нова динамика, не виждам увеличение на протестността, напротив - продължава процесът на делегитимация, на свършване на този протест и бих..

публикувано на 19.10.20 в 14:03

Димитър Събев: Подаянията под форма на социални мерки не са алтруистични

„Здравата логика говори, че социалните помощи и мерки са начин, по който управляващите се опитват да си купят гласовете на избирателите . Това е уж дясно правителство, а взема бесепарски мерки “ . Коментарът направи пред БНР Димитър..

публикувано на 19.10.20 в 13:45
Проф. Асен Балтов

Проф. Балтов: Контролът върху Covid-19 не е изпуснат, но намаля личната ни отговорност

„Да се запази спокойствие, да се гледа рационално на нарастването на случаите на коронавируса и да се прави най-доброто за българските граждани“. За това призова пред БНР директорът на спешната болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов. По думите..

публикувано на 19.10.20 в 12:52

Асоциацията на италианските предприемачи: България остава привлекателна за потенциалните инвеститори

България остава привлекателна за потенциалните инвеститори въпреки Covid-кризата и политическата нестабилност . Оценката е на италианския бизнес у нас, който отбелязва 20 години присъствие на Асоциацията на италианските предприемачи, а някои от..

публикувано на 15.10.20 в 15:53