12+3

Some Details

Публикации

Проф. Асен Балтов

Проф. Балтов: Контролът върху Covid-19 не е изпуснат, но намаля личната ни отговорност

„Да се запази спокойствие, да се гледа рационално на нарастването на случаите на коронавируса и да се прави най-доброто за българските граждани“. За това призова пред БНР директорът на спешната болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов. По думите..

публикувано на 19.10.20 в 12:52

Асоциацията на италианските предприемачи: България остава привлекателна за потенциалните инвеститори

България остава привлекателна за потенциалните инвеститори въпреки Covid-кризата и политическата нестабилност . Оценката е на италианския бизнес у нас, който отбелязва 20 години присъствие на Асоциацията на италианските предприемачи, а някои от..

публикувано на 15.10.20 в 15:53

Разпростарнителите на наркотици вербуват ученици, които ги продават в училищата

Столичната полиция е установила, че разпространителите на наркотици все по-често вербуват ученици, които продават дрогата вътре в самите училища, а около сградите почти не се срещат дилъри. Най-масово пласираните в софийските училища наркотици са..

публикувано на 15.10.20 в 14:58

Адвокати търсят клиенти в затворите и така източват държавата

С над 50% са намалели лишените от свобода, които изтърпяват наказанията си в затворите в страната. Тенденцията е от последните 3 години. В същото време драстично се увеличават  жалбите за нарушаване на човешките права в местата за изтърпяване на..

публикувано на 15.10.20 в 14:58
Мими Виткова

Д-р Мими Виткова: Епидемичните взривове в определени региони ще достигат критично ниво

„Трудно е човек да каже, че настоящите мерки са логични. Вярно е, че целият свят в първия период на вируса преекспонира мерките , защото нямаше опит, но вече има достатъчно натрупан опит и ми се струва, че сегашната успокоителна управленска позиция..

публикувано на 15.10.20 в 14:45

Николай Хаджигенов: Не получихме никакви отговори от Гешев, не сме и очаквали

"Не получихме никакви отговори от главния прокурор вчера, но и не сме очаквали да получим", заяви пред БНР адвокат Николай Хаджигенов от т.нар. Отровно трио в коментар на  изслушването на Иван Гешев в парламентарната правна комисия.   "Единствения..

публикувано на 15.10.20 в 14:38

Патрик Смитьойс: Най-голямата драма на България е, че вече няма за кого да гласуваме

"За да излезем от този омагьосан кръг, в който се въртим от 30 години, най-накрая топката е у хората, вече не е при политиците ", коментира пред БНР Патрик Смитьойс, създател на движение "Свободни", които дават заявка да променят политическия дневен..

публикувано на 15.10.20 в 13:55
Председателят на НС Цвета Караянчева в пленарната зала

За оставката на един председател на Народното събрание

"Това, което се случи за пореден път в парламента , наподобяваше картинка на детски пясъчник, в която едните казват "Дайте!", а другите - "Няма пък, защото можем",  каза пред БНР политологът Христо Панчугов . Според него истинският въпрос е откога..

публикувано на 15.10.20 в 13:00
Костадин Ангелов в Министерството на здравеопазването, където бе даден брифинг за Covid-ситуацията у нас

К. Ангелов: Засилваме денонощния контрол по спазване на Covid мерките

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви на пресконференцията на Националния оперативен щаб за Covid-19, че има разколебаване у хората, особено по отношение на дисциплината в спазване на мерките срещу разпространение на..

публикувано на 15.10.20 в 10:09
Градина от 202 рози, колкото са донорите в България от 2005 г.

Сериозен спад на трансплантациите е отчетен у нас от началото на 2020

Сериозен спад на трансплантациите е отчетен у нас от началото на годината. Донорските ситуации са едва 4, а чакащите за органи пациенти са 1 145. Това стана ясно днес на церемонията по откриването на алея с рози в градинката до НДК, посветена на..

публикувано на 14.10.20 в 18:00