12+3

Some Details

Публикации

Патрик Смитьойс: Най-голямата драма на България е, че вече няма за кого да гласуваме

"За да излезем от този омагьосан кръг, в който се въртим от 30 години, най-накрая топката е у хората, вече не е при политиците ", коментира пред БНР Патрик Смитьойс, създател на движение "Свободни", които дават заявка да променят политическия дневен..

публикувано на 15.10.20 в 13:55
Председателят на НС Цвета Караянчева в пленарната зала

За оставката на един председател на Народното събрание

"Това, което се случи за пореден път в парламента , наподобяваше картинка на детски пясъчник, в която едните казват "Дайте!", а другите - "Няма пък, защото можем",  каза пред БНР политологът Христо Панчугов . Според него истинският въпрос е откога..

публикувано на 15.10.20 в 13:00
Костадин Ангелов в Министерството на здравеопазването, където бе даден брифинг за Covid-ситуацията у нас

К. Ангелов: Засилваме денонощния контрол по спазване на Covid мерките

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви на пресконференцията на Националния оперативен щаб за Covid-19, че има разколебаване у хората, особено по отношение на дисциплината в спазване на мерките срещу разпространение на..

публикувано на 15.10.20 в 10:09
Градина от 202 рози, колкото са донорите в България от 2005 г.

Сериозен спад на трансплантациите е отчетен у нас от началото на 2020

Сериозен спад на трансплантациите е отчетен у нас от началото на годината. Донорските ситуации са едва 4, а чакащите за органи пациенти са 1 145. Това стана ясно днес на церемонията по откриването на алея с рози в градинката до НДК, посветена на..

публикувано на 14.10.20 в 18:00

Електронната система за ТЕЛК решения започва работа

Всички издадени решения на ТЕЛК ще бъдат достъпни до институции като НОИ, НАП, социалните служби и работодателите. Това ще бъде възможно от 15 октомври, когато официално ще заработи информационна система за контрол на медицинската експертиза...

публикувано на 14.10.20 в 17:22

Д-р Скендер Сила: Българските власти трябва да увеличат тестването за Covid-19

Българските власти трябва да увеличат тестването за Covid-19. Тази препоръка направи в специално интервю за предаването "12+3" д-р Скендер Сила, представител на Световната здравна организация в София. Д-р Сила поздрави властите на национално и..

публикувано на 14.10.20 в 16:31
Проф. Боян Дуранкев

Проф. Дуранкев: Държавата я очаква по-тежка зима от 1997-а година

"ЕС не е приел своя бюджет и не е ясно какво ще получим, затова трябва да се мисли отговорно, пестеливо и най-вече консенсусно", каза проф. Боян Дуранкев и прогнозира първата по-тежка зима от 1997-а година, но уточни, че трудностите ще са за държавата,..

публикувано на 14.10.20 в 14:45
Мариан Бачев

Мариан Бачев влиза в образа на Чарли Чаплин

Мюзикълът „Чаплин“ на Държавна опера-Варна гостува тази вечер на софийската публика с постановката на Борис Панкин по мюзикъла на Крис Къртис от 2012 година, която е премиерна за България. В образа на Чарли Чаплин влиза актьорът Мариан..

публикувано на 14.10.20 в 14:32
Министър Костадин Ангелов

К. Ангелов: Няма да се затварят градове, но трябва да се спазват мерките

Не възнамеряваме да затягаме мерки. Трябва да спазваме сегашните – дисциплина, отговорност, носене на маски, ползване на дезинфектанти, лична хигиена. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет. Ще проверяваме..

обновено на 14.10.20 в 14:09
Проф. Тодор Кантарджиев

Проф. Кантарджиев: Всеки трети тест в референтната лаборатория е положителен

Всеки трети PCR тест за коронавирус, извършван в Националната референтна лаборатория на Националния център по заразни и паразитни болести, е положителен, каза в предаването “12+3“ директорът на центъра и член на Националния оперативен щаб проф...

публикувано на 14.10.20 в 14:06