12+3

Some Details

Публикации

Откраднаха самоличността на мъж в интернет, престъпление ли е това?

Това е случай, който може да се случи на всеки от нас, които имаме снимки в интернет, но стои извън нормативните актове. Сега става дума за Сашо. Утре може да е Петър от София, Олга от Варна, Божидар от Кърджали, Пламен от Ловеч, Веселка от..

публикувано на 14.01.20 в 15:38
Йорданка Фандъкова

Фандъкова: Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците

"Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците - доколкото законът ни позволява".  Това заяви пред БНР Йорданка Фандъкова - кмет на София, във връзка с повишаването на данъците за автомобили в столицата: "Предложих максималните..

публикувано на 14.01.20 в 15:20

Ген. Владимиров: Има достатъчно охранителни фирми, които да пазят хора като Доган

"В България има достатъчно охранителни фирми, които могат да поемат охраната на хора като Ахмед Доган".  Това каза пред БНР бившият ръководител на НСО  ген. Димитър Владимиров  в коментар на предложението на  ДПС, внесено в Народното събрание, за..

публикувано на 14.01.20 в 14:50

Автоинструкторите блокираха центъра на София

Национален протест на автоинструкторите се провежда в София.  Блокирано е движението по бул. „Цар Освободител“.  Автоинструкторите приеха декларация, в която настояват за отмяна на наредбата за увеличаване на часовете по кормуване и..

обновено на 14.01.20 в 14:48

Нигяр Джафер: Свидетели сме на бунт на управителите на НЗОК напоследък

"Свидетели сме на бунт на управителите на Здравната каса напоследък".  Това каза пред БНР д-р Нигяр Джафер - депутат от ДПС и заместник-председател на Народното събрание. Според нея Министерството на здравеопазването е влязло в кръгова отбрана след..

публикувано на 14.01.20 в 14:34

Пътна полиция предупреждава за мъгли и заледени пътища

Пътна полиция предупреди шофьорите да бъдат внимателни заради мъгли и заледени пътища. Усложнената обстановка предизвика и няколко катастрофи у нас през последното денонощие. Инспектор Лъчезар Близнаков от пътна полиция: "Гъста мъгла имаше..

обновено на 14.01.20 в 14:13
Съдебната палата в Добрич

Съд остави в ареста французин, обвинен в блудство

Задържаният за блудство с малолетни френски гражданин   остава в ареста с решение на Добричкия окръжен съд. Срещу 63-годишния мъж са повдигнати обвинения и за създаване и държане на порнографски материали, за които са били използвани деца, в..

обновено на 14.01.20 в 14:07

Софийската стокова борса: 2019-а беше спокойна и по-добра от предходната

До 30% ръст на цените при някои от основните борсови стоки от първа необходимост през изтеклата година отчетоха от Софийската стокова борса. Въпреки това от ръководството на борсата определиха 2019 година като спокойна и по-добра от предходната,..

публикувано на 13.01.20 в 15:12
Корицата на

Книгата на големия интелектуалец Цветан Тодоров „Четене и живот“ излезе от печат

Вече е факт книгата на големия българо-френски интелектуалец Цветан Тодоров „Четене и живот“.  Той е живее в България до 23-годишна възраст, след което се установява в Париж. Интелектуалецът, който въпреки световните успехи, остава верен на своята..

публикувано на 13.01.20 в 15:02

Бабикян: Борисов не се опитва да балансира между САЩ и Русия, а да излъже и двете страни

Безспорно кризата в управлението е тежка, поради факта че не е внезапна. Това е едно бедствие, което обаче не е природно, а следствие на лошо управление, на неспазване на задължения, на безотговорно стопанисване. Това каза за БНР политологът Цветанка..

публикувано на 13.01.20 в 14:30