12+3

Some Details

Публикации

Боян Станиславски: В Полша протестират ужасени млади хора, искащи радикални промени

" Моментът за прокарване на такъв тип политическа инициатива е подбран по един много циничен начин ".  Това каза пред БНР политологът Боян Станиславски във връзка с п родължаващите  протести в Полша  срещу почти пълната забрана на абортите, които..

публикувано на 26.10.20 в 13:00
Доц. Андрей Чорбанов

Доц. Чорбанов: Зад всяка разработка на ваксина стои сериозна държавна намеса

" Скоро в ръцете си ще държим краен продукт, който може да бъде тестван и да бъде използван за разширено тестване. Това е същото, което притежават в момента няколко фирми, които обявяват по медиите". Това каза  пред БНР доц. Андрей Чорбанов,..

публикувано на 26.10.20 в 12:41

60% от българските учители преминават през бърнаут

Българските учители са два пъти повече „жертва“ на професионалното прегряване в резултат на хроничния стрес при своята работа . Това показва изследване на КТ „Подкрепа“, което беше представено във Велико Търново на национална конференция с учители,..

обновено на 22.10.20 в 15:59
Александър Маринов

Проф. Маринов: Ако ДАНС огласи „доброжелателите“ на Радев, трябва да посочи името на Борисов

„ Излагането е, че Външно министерство със знанието на министър-председателя се обявява против домакинството на България на инициативата „Три морета“ и подкрепя желанието на Естония да удължи домакинството си . Това е скандал… Аз не съм чул..

публикувано на 22.10.20 в 15:05
Вежди Рашидов

Вежди Рашидов: Да правиш закон в тъмното и против медиите, това не е закон

„Аз няма да пусна този закон в зала, докато всички не седнем на една маса и не обсъдим кое е правилното за бъдещето и за развитието на обществените медии. Да правиш закон в тъмното и против медиите, това не е закон . Един закон трябва да обслужва..

публикувано на 22.10.20 в 15:05

Даниел Митов: Президентството трябваше да е по-отговорно за визитата в Естония

„ Много посещения са били прекъсвани поради съмнения за контакт със заразени с коронавируса лица . Нямам отговор на друг въпрос - защо президентът е решил да пътува, при положение че е бил уведомен за положителния тест на командира на..

публикувано на 22.10.20 в 14:52

Д-р Хичев: Само заедно можем да постигнем успех в борбата срещу коронавируса

„ Само заедно можем да постигнем успех в борбата срещу коронавируса . Маската не е, за да предпази мен, тя е да предпази този срещу мен, а неговата маска е да предпази мен. Успех можем да постигнем само като общество. Заедно“. Това каза пред БНР..

публикувано на 22.10.20 в 14:11
Костадин Ангелов, министър на здравеопазването

Ангелов: Най-големият проблем в момента е с медиците на първа линия

Навлизаме в сериозна фаза на епидемията от Covid-19, предупреди на днешния редовен брифинг на кризисния щаб здравният министър Костадин Ангелов. Той подчерта, че медиците на първа линия вече са изморени, а много от тях са заразени, под карантина или..

обновено на 22.10.20 в 12:28

Опашки от чакащи за направление за PCR тест пред РЗИ - Благоевград

Сериозен недостиг на направления за безплатни PCR тестове, издавани от Регионалната здравна каса в Благоевград след получен зелен талон от лекари, доведе до огромни опашки пред сградата на здравната инспекция. Причината се оказа в лимитите, наложени..

публикувано на 22.10.20 в 12:19
Мохамед Халаф

Мохамед Халаф: Ислямът изживява сериозна криза

Продължават шествията в памет на убития учител във Франция.  Седем заподозрени, сред които двама непълнолетни, са привлечени под отговорност в разследването за атентата срещу преподавателя Самюел Пати. „Франция продължава да се кланя, уплашена,..

публикувано на 21.10.20 в 17:23