12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Красимир Катев

Красимир Катев: Влизането ни в еврозоната трябва да стане национален приоритет

" Настоящата ситуация прави необходимостта от влизането ни в еврозоната още по-голяма ". Това зави пред БНР Красимир Катев, бивш заместник-министър на финансите. Даниел Лорер смята, че страната ни с лекота ще покрие критериите за еврозоната..

публикувано на 12.05.22 в 14:14
Ловчанският митрополит Гавриил

Митрополит Гавриил: За нас е неприемливо да признаем Македонската църква като Охридска архиепископия

" За нас е неприемливо да признаем Македонската църква като Охридска архиепископия ". Това отбеляза в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" митрополит Гавриил : "Ако бъде дадено името Охридска архиепископия на Македонската църква, това..

публикувано на 12.05.22 в 13:54

Иван Кирилов: Няма сигурност за изплащането на заплатите в Столичния градски транспорт

"Няма никаква сигурност, че работниците в дружествата "Столичен електротранспорт" и "Столичен автотранспорт" в края на май ще получат заплатите си за април. Другите две дружества - "Метрополитен" и ЦГМ - получават заплатите си в средата на месеца и ако..

публикувано на 12.05.22 в 13:41
Радослав Рибарски

Радослав Рибарски: Водят се разговори за дългосрочни договори със САЩ и други доставчици на втечнен газ

" Първите доставки на втечнен газ от САЩ ще пристигнат през юни и цената ще е по-ниска от договорената по дългосрочните договори с "Газпромекспорт" . Водят се разговори за дългосрочни договори и със САЩ, и с други възможни доставчици на втечнен газ"...

публикувано на 12.05.22 в 12:43
Тел Авив, Израел

В Тел Авив откриха нова библиотека с български книги

В навечерието на 11 май, Деня на Светите равноапостоли Св. Св. Кирил и Методий, в Тел Авив отвори врати нова библиотека . Тя се намира в българското посолство. С пристигането на първите групи преселници от България в Израел винаги е имало..

публикувано на 11.05.22 в 15:37

Църквата чества Светите равноапостоли Кирил и Методий

На 11 май църквата отбелязва празника на Светите равноапостоли Кирил и Методий . Първи известия за празнуването на братята Кирил и Методий на 11 май във възрожденската ни книжнина намираме в "Христоматия славянского язъка" от 1852 година на Неофит..

обновено на 11.05.22 в 15:17

Ще бъде ли отворен новият мост над река Струма в Симитли?

Ще бъде ли пуснат в действие новият мост над река Струма, който свързва централната част на Симитли с най-големия квартал на града - "Ораново"? Строителството му приключи преди два месеца, а комисията по приемането на обекта започва работа днес,..

публикувано на 11.05.22 в 14:56
Иван Гарелов

Иван Гарелов с нова книга - "Неизпратени писма до Маргарита"

"Неизпратени писма до Маргарита" е новата книга на Иван Гарелов . " Това не е моята биография, това е по-скоро биографията на България и на света, видяна през моите очи в годините, в които бях активен журналист ". Това каза в интервю за..

публикувано на 11.05.22 в 14:45
Андрей Врабчев

БНР дава право на отговор на един от учредителите на мрежата от клубове за българо-македонско приятелство

Днес бе учреден Общобългарски комитет за защита на националния интерес в Македония . Комитетът носи името "Национален кръг за Македония“. Учредители са общественици и историци като академик Георги Марков, проф. Пламен Павлов, проф. Ана Кочева,..

публикувано на 11.05.22 в 14:23

Ще може ли втечненият газ от САЩ да компенсира потреблението, идващо от "Газпром"?

" След като е официална заявката, трябва да е реалистична , но е важно да се видят какви са договорените количества и каква ще бъде договорената цена. Тя няма да е като цената на борсата в САЩ, със сигурност ще бъде значително по-висока . Трябва да..

публикувано на 11.05.22 в 13:32