12+3

Some Details

Публикации

Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Ако инфлацията продължава с това темпо, ще изпревари ръста на БВП

„Увеличението на цените се е задвижило по-бързо. Възможно е темпът на нарастване на цените за цялата 2020 година да изпревари темпа на нарастване на икономиката… Ако инфлацията продължава с това темпо, ще изпревари ръста на БВП за годината “...

публикувано на 17.02.20 в 14:43
Руси Статков

Руси Статков: Приватизацията нямаше конституционна основа и стратегия

„ Приватизацията нямаше нито конституционна основа, нито стратегия . Стратегия, която да даде такава промяна, че да постигне запазване на производството, повишаване на неговата ефективност, по-високи доходи“. Това коментира пред БНР Руси..

обновено на 17.02.20 в 14:20
Мартин Трифонов

Убиецът на 7-годишната Кристин от с. Сотиря обжалва присъдата си

Доживотната присъда без право на замяна, която Сливенския окръжен съд постанови на Мартин Трифонов от сливенското село Сотиря за убийството 7-годишната Кристин, е обжалвана пред Бургаския апелативен съд. Това потвърди служебният му защитник адвокат..

обновено на 17.02.20 в 13:34

Разширява се кръгът от съдии, които са атакувани публично

Публични атаки и медийни атаки към съда са във фокуса на становище на Съюза на съдиите в България, адресирано до Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет в защита на магистрати от медийни атаки. Становището е на базата на медиен..

публикувано на 17.02.20 в 13:30
Любомир Кючуков

Любомир Кючуков: В света се наблюдава нова спирала в надпреварата с въоръжаването

„Основната констатация, направена по време на Мюнхенската конференция по сигурността , е все по-очевидното отсъствие на сигурност в света . Освен това сигурността не се търси в двустранен диалог, а едностранно - наблюдава се нова спирала в..

публикувано на 17.02.20 в 13:02
Владимир Чуков

Проф. Вл. Чуков: Случаят „Божков“ няма да е за сметка на брилянтните ни отношения с ОАЕ

„Между ОАЕ и България има брилянтни връзки на базата на дългогодишно сътрудничество. В Емирствата се намира най-голямата българска общност от всички арабски държави… Съдът там е непоколебим, некорумпиран, съдиите ще преценят каква е степента на..

публикувано на 17.02.20 в 12:43
проф. Любен Тотев

Проф. Тотев: Национална карта на висшето образование е стъпка в правилната посока

„Национална карта на висшето образование, с която се свързва мораториумът за разкриване на нови вузове и нови специалности, това е стъпка в правилната посока. Ако сами не решим проблема с ограниченията си, няма да стигнем доникъде“. Това..

публикувано на 13.02.20 в 16:40

Пет деца са пострадали при катастрофа край Кокаляне

Пет деца пострадаха леко при катастрофа между микробус и лек автомобил рано тази сутрин на “Самоковско шосе“, в софийското село Кокаляне. Децата са прегледани в болница "Пирогов", съобщиха за "Хоризонт" от лечебното заведение. 4 от..

обновено на 13.02.20 в 15:42
Мартин Минков получи голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г.

Мартин Минков: БНР е крепостта на свободата на словото

„Всеки се радва на едно признание. Приемам с голяма благодарност тази най-престижна награда за нас „Сирак Скитник“ . Колкото и дълъг да беше, моят професионален път приключва, това са почти 40 години“. Това сподели в предаването „12+3“..

публикувано на 13.02.20 в 15:27
Ерик-Еманюел Шмит и Мариус Донкин

Ерик-Еманюел Шмит: Никой не трябва да бъде сведен до една-единствена идентичност

Актьорът и директор на Народния театър Мариус Донкин навършва днес 70 години. Юбилеят ще бъде отбелязан на голямата сцена на театъра с постановката „Господин Ибрахим и цветята на Корана“. Това е и причината авторът на пиесата – французинът..

публикувано на 13.02.20 в 14:50