12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Владимир Димитров – Майстора
Автопортрет, към 1922
Национална галерия

Две изложби, посветени на 140 години от рождението на Владимир Димитров - Майстора, се откриват в София

Две юбилейни изложби, посветени на 140 години от рождението на Владимир Димитров - Майстора , се откриват на 19 май. Едната носи името "Образът на майстора“ и се открива в галерия "Квадрат 500“, а втората изложба е "Майсторът и родното..

публикувано на 17.05.22 в 15:21

Веселин Налбантов, БХРА: Тези 15 лева, които се предлагат на хотелиерите, са една подигравка

" Тези 15 лева, които се предлагат, са една подигравка, един шамар по лицето на хората, които добросъвестно изпълняваха грижата за бежанците ". Това отбеляза в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Веселин Налбантов ,..

публикувано на 17.05.22 в 14:58
Иво Христов

Проф. Иво Христов: Резултатите на ПП и ГЕРБ в проучванията показват инфантилна наивност и къса памет

Резултатите от социологическите проучвания, излезли в последните дни, според които "Продължаваме промяната" губи обществено доверие, а ГЕРБ го възстановява, могат да бъдат обяснени с къса памет и инфантилна наивност.  Това каза пред БНР социологът..

публикувано на 17.05.22 в 13:45

Бежанци от Украйна молят правителство за компромис в хуманитарната помощ за етническите българи

85 таврийски българи от района на Запорожието в Украйна близо два месеца и половина живеят в хотел в центъра на Горна Оряховица и са притеснени, че след 31 май ще се наложи да напуснат и да бъдат преместени от българската държава на друго..

публикувано на 17.05.22 в 13:38

Хасан Адемов: Представените досега антикризисни мерки не дават важните отговори

"Представените досега антикризисни мерки не дават важните отговори - откъде ще дойдат парите, кога ще влязат в действие, дали ще има пенсионери с общ доход, който да е по-нисък от това, което са получавали преди ". Това каза пред БНР депутатът от ДПС..

публикувано на 17.05.22 в 13:25
Никола Янков

Никола Янков: С хеликоптерни пари държавата субсидира най-заможните българи

"По-точната формулировка в случая е антикризисни мерки, не антиинфлационни, защото те са социални програми за подпомагане на доходите на населението. Те обаче са замислени като доста широки мерки без конкретна цел за конкретна група от нуждаещи се..

публикувано на 17.05.22 в 12:46

Бизнесът отлага планирания за сряда протест, остава този на обществения транспорт

Бизнесът засега отлага протеста, който планираше за тази сряда, но остава в протестна готовност, докато правителството започне да изпълнява поетите ангажименти. Обратът дойде след среща в Министерския съвет между национално представените..

обновено на 16.05.22 в 18:23

Малките изби за вино очакват адекватна държавна политика, такава все още липсва

Преминалият при изключителен успех през уикенда фестивал "Вино и Гурме" в Пловдив показа нагледно колко важен е контактът на почитателите на хубавите вина и производителите - представители предимно на малки изби, чиято бутикова продукция не..

публикувано на 16.05.22 в 15:33

Доц. д-р Гена Грънчарова: Общественото здраве засяга глобални проблеми

Европейска седмица на общественото здраве започва от днес . Регистрирани са общо 235 събития на 21 езика, сред които Българската асоциация по обществено здраве е организатор на повече от 40 разнообразни по формат прояви у нас. " Здравето..

публикувано на 16.05.22 в 15:20

Възрожденска Елена съчетава планинарство и народни танци

Възрожденската община Елена обедини спорта и фолклора, като създаде инициативата "Движим се и танцуваме заедно". Включват се жени и мъже, млади и стари, обединени в общата си любов към природата и българския фолклор. Планинарите са хора със..

публикувано на 16.05.22 в 14:56