12+3

Предаването „12+3“ се излъчва от понеделник до четвъртък по програма „Хоризонт“ след обедния осведомителен бюлетин. 

Водещи: Снежана Иванова, Петър Волгин, Даниела Големинова

Публикации

Премахват незаконни сгради в Катуница, собственост на фамилия Рашкови

Регионалната дирекция за Национален строителен контрол в Пловдив издаде девет заповеди за премахване на сгради на ромската фамилия Рашкови в Катуница и близката околност. В списъка влизат няколко масивни къщи и огради в селото плюс лятната резиденция в..

публикувано на 10.11.11 в 13:39

Държавна сигурност и Българската православна църква

Могат ли да се определят реалните измерения на присъствието на Държавна сигурност в Българската православна църква и другите вероизповедания по време на тоталитаризма - това е един от въпросите на днешната дискусия в Богословския факултет на Софийския..

публикувано на 10.11.11 в 13:08

Проф. Кирил Топалов: На Гърция й трябва дясно правителство

Само един отличен финансист би могъл да поеме кораба на гръцката политика и икономика в тази тежка криза, в тази тежка буря. Като експерт новият премиер Лукас Пападимос ще проведе вероятно рестриктивна политика, каквато иска Европа от Гърция, а доколко ще..

публикувано на 10.11.11 в 12:23

Й. Цонев: Бюджет 2012-а е счетоводна гимнастика, Д. Главчев: Това е бюджет на възможната сигурност

Този бюджет е счетоводна гимнастика за нагаждане на приходите и разходите. Няма сериозна антикризисна политика в този бюджет. Това каза в предаването "12+3" депутатът от ДПС и заместник-председателят на икономическата комисия Йордан Цонев ...

публикувано на 10.11.11 в 10:21

Когато делото на "Лукойл" срещу Митниците приключи на първа инстанция, причината за спора няма да съществува

Софийският административен съд отложи делото, което "Лукойл" заведе срещу решението на директора на митниците Ваньо Танов да отнеме лицензите за данъчни складове на компанията. Парадоксът е, че когато делото приключи на първа инстанция, причина..

публикувано на 09.11.11 в 12:40

Проф. Джузепе дел Агата: Италианците вярваха на Берлускони, но той им продаваше дим

Това е един необходим момент , така проф. Джузепе дел Агата от Университета в Пиза коментира края на "Ерата Берлускони" в Италия. Досега беше само разрушаване на италианската икономика, морала и всичко друго, така че едва ли ще стане по-лошо...

публикувано на 09.11.11 в 11:18

Димитър Гочев: Много трудно би се стигнало до касиране на президентските избори

Димитър Гочев , бивш конституционен съдия, обясни в предаването "12+3", че Конституционният съд няма практика за установяване на нарушения на закона за избор на президент, въпреки че това е едно от неговите правомощия.  Така че това, което..

публикувано на 09.11.11 в 10:32

Силвия Великова за делото срещу Феим Чаушев: Въпросителните са много, чакаме отговори

Това е казус от март, когато турски бизнесмен пристига в София с намерение да купи футболен отбор. Отсяда в известен столичен хотел и оставя колата си на охраняем паркинг, откъдето тя изчезва. Започва да търси хора, които да му върнат колата, тъй като бил..

публикувано на 08.11.11 в 13:19

До края на годината - национален стандарт за библиотеките

Утре в 11.30 ч. пред Министерския съвет и президентството започва Национално шествие за възраждане на българските библиотеки . Ще бъде внесена и петиция до премиера, министрите на културата и образованието за спешно приемане на национален стандарт  за..

публикувано на 08.11.11 в 12:17

Христос Мурутис: Гърците са разглезени, Лукас Пападимос е добър вариант за премиер

Ние сме преживели рухването на една империя и 20 години продължава да има следи от разпадането на СССР, Варшавския договор и СИВ, каза в "12+3" журналистът Георги Готев . Мнозина си задават въпроса дали нещо подобно не се случва в ЕС...

публикувано на 08.11.11 в 10:34