12+3

Some Details

Публикации

Връчват уведомителни писма на собствениците на имоти по Е-79 край Видин

Започна връчването на уведомителни писма на собствениците на имоти по главен път Е-79 в района на община Видин. Ако всичко върви по план, строителството на магистралния път Видин – София ще започне предсрочно, още в началото на август. В..

публикувано на 06.07.20 в 14:49

Веселин Златилов: Важно е как се поднася материалът в училище

„ Резултатите на седмокласниците от националното външно оценяване по математика са притеснителни . Сред първите 10 училища по резултати по български език и литература в 7-и клас девет са математически гимназии, в които има паралелки от 5-и до..

публикувано на 06.07.20 в 14:35
Еленко Божков

Еленко Божков: Има силно политизиране на избора на председател на КЕВР

„ Вижда се силното политизиране на избора на председател на КЕВР . Вижда се и влизането чрез политическите кандидатури на силно корпоративно представителство. В сегашния състав на КЕВР има силно корпоративно присъствие на поне две от големите..

публикувано на 06.07.20 в 14:15
Любомил Иванов

Любомил Иванов: За политиците е изгодно да няма закон за лобирането

„ Политиците ни се обиждат един друг, наричайки се лобисти, тъй като под лобизъм разбират търговия с власт и влияние . Но законният лобизъм е съвършено различно – както е при стачките, протестите“. Коментарът е на Любомил Иванов, автор на..

публикувано на 06.07.20 в 13:50
Румен Христов

СДС настояват за затягане на мерките

СДС настояват за затягане на мерките заради растящия брой на заразените . Пред БНР Румен Христов, лидер на СДС, обясни: „ България, която се даваше за пример, в момента изостава . Средно заразените са на над 350 на 1 млн. души население за..

публикувано на 06.07.20 в 13:35

АБВ сезира главния прокурор за НОЩ

АБВ сезира главния прокурор за Националния оперативен щаб (НОЩ). Христо Колев, председател на софийската организация на партията, обясни пред БНР: „ Едни от най-важните решения са вземани без документация, не са водени протоколи от заседанията..

публикувано на 06.07.20 в 13:15

Доц. Анастас Пашов: Изпуснахме да задушим епидемията, но положението не е неспасяемо

„Все още не сме изпуснали всичко. Все още не е неспасяемо положението според мен “. Това каза пред БНР доц. Анастас Пашов от департамента по имунология на Българската академия на науките по повод растящия брой новозаразени с коронавирусна..

публикувано на 06.07.20 в 12:55

Анексирането на части от окупирания Западен бряг е като тиктакаща бомба

„Анексирането на части от окупирания Западен бряг е като тиктакаща бомба, процес, който е изключително сложен… САЩ сякаш притискат Израел да направи значителна крачка към палестинците в замяна на анексирането. Те предлагат да се даде земя в..

публикувано на 02.07.20 в 16:00

Жители на Стрелча искат разрешение от кмета сами да си ремонтират улиците

Жители на Стрелча изпратиха писмо до временно изпълняващия длъжността кмет на общината с искане да получат правото чрез договор сами да ремонтират улиците си, като парите им се приспаднат от местните данъци и такси. Писмото е подписано от 30..

публикувано на 02.07.20 в 15:47

Велоалея и линеен парк ще свържат столичните квартали „Слатина“ и „Изгрев“

Столичните квартали „Слатина“ и „Изгрев“ ще бъдат свързани с велоаеля и линеен парк . Това предвижда проект за подробен устройствен план на т. нар „Зелен ринг“ на София в участъка от квартал „Слатина“ до Борисовата градина. Той беше..

публикувано на 02.07.20 в 15:11