12+3

Some Details

Публикации

Съдебната палата в Тетевен

Съд в Тетевен пусна под домашен арест собственичка на къща за гости, прокуратурата протестира

Районният съд в Тетевен пусна под домашен арест задържаната собственичка на къща за гости в село Добревци, община Ябланица, където беше установено, че се гледат незаконно възрастни хора. От прокуратурата протестират наложената мярка и на 19..

обновено на 14.05.20 в 15:13

Шивашкият завод "Мизия" в Плевен възобнови работа

В Плевен се възобнови днес работата на шивашкия завод „Мизия“, която преустанови за близо месец дейност заради Covid-19. Засилен е контролът на противоепидемичните мерки за всички над 900 работници и служители. Инспекцията по труда започна проверка по..

обновено на 14.05.20 в 14:50
Д-р Слави Тодоров

Д-р Слави Тодоров - медик и иподякон на първа линия

Един от лекарите на първа линия в битката с Covid-19 e д-р Слави Тодоров от Центъра за спешна медицинска помощ в столицата. В свободното си време той изпълнява и задълженията си като иподякон.  "Пандемията от Covid-19 налага на спешните медици в..

публикувано на 14.05.20 в 14:36

Между 20 и 25% спад в индустрията за второто тримесечие очаква бизнесът

Между 20 и 25% спад в индустрията за второто тримесечие прогнозира бизнесът, а връщането към нормалния ритъм на работа и потребление в условията на коронавируса ще отнеме най-малко между три и девет месеца, прогнозират анализатори. За..

публикувано на 14.05.20 в 13:58
При спазване на всички противоепидемични мерки и най-вече спазването на дистанция със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, Зоологическата градина отваря врати за посетители на 14 май.

Столичният зоопарк отвори врати за посетители (галерия)

От днес Зоологическа градина в София отвори врати за посетителите. По-голямата част от животните могат да бъдат наблюдавани във външните им заграждения. С цел избягване на събиране на хора в закрити пространства, залите с животни са затворени за..

обновено на 14.05.20 в 13:49
Майк Помпейо

Изненадващото посещение на Помпейо в Израел

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо беше на изненадващо 8-часово посещение в Израел. В Ерусалим той се срещна с израелския премиер Бенямин Нетаняху, след което потвърждавайки солидните двустранни отношения, не обясниха защо Помпейо, който за първи..

публикувано на 14.05.20 в 13:47
Валентин Радомирски

Валентин Радомирски: Атакуват Китай, за да не стане лидер в икономиката на света

"Борбата между Китай и САЩ се води отдавна, но до преди 10 години не ѝ се обръщаше внимание, защото се смяташе, че ръстът на китайците ще спре по естествен път, както спира при обикновеното развитие на капитализма". Това каза пред БНР дипломатът..

публикувано на 14.05.20 в 13:08

Крум Савов: Не е обидно Левски да фалира и да тръгне на чисто от аматьорските групи

"Нищо обидно няма, ако отборът наистина фалира, отиде в аматьорските групи и след това започне на чисто".  Това каза пред БНР журналистът Крум Савов и добави: " Ако има наистина милиони привърженици на Левски, струва ми се, че те са готови за този..

публикувано на 14.05.20 в 12:52

Човешка грешка е причината за производствената авария в "Арсенал"

Човешка грешка е причината за "малка производствена авария" в завод "Арсенал". Това съобщи пред БНР изпълнителният директор на завода Николай Ибушев. "Няма сериозно ранени и няма материални щети", потвърди той. Двама души са "съвсем леко пострадали" и..

обновено на 14.05.20 в 12:24

Кино и зараза

Културата е един от най-засегнатите сектори заради пандемията от коронавируса . Кината имат право да отворят при капацитет на публиката от 30% заети места и спазване на строги противоепидемични мерки. Повечето обаче ще останат затворени, защото..

публикувано на 13.05.20 в 22:20