Каста дива

Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова

“Каста дива“ е предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства. 

Обичате ли да пътешествате? Ние ще Ви “разходим“ из музикалните фестивали у нас и по света. Ще Ви “срещнем“ със звездите на операта, балета, оперетата и мюзикъла. Ако желаете да посетите спектакъл или концерт с билети - подарък от “Каста дива“, опитайте късмета си в нашите томболи! Всяка седмица Ви очаква и музикална загадка с награди. Можете да ни изпращате Вашите музикални желания на адрес: София 1040, бул. Драган Цанков 4, “Каста дива“, или на e-mail: castadiva@bnr.bg

В неделя от 20:05 до 22:00 часа бъдете с “Каста дива“ - едно предаване, което прави живота по-хубав! 

Водещ: Росица Кавалджиева, почетен редактор: Красимира Йорданова

Публикации

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В 27-ото издание от 31-я сезон на предаването на програма Хоризонт за музикално-сценични изкуства Каста дива :  20.05-21.00 ч.: Специален гост: младата звезда на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ Илона Иванова – единият от..

обновено на 22.04.24 в 18:53
Великият Гетсби

“Великият Гетсби“ – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през месец април, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на..

публикувано на 16.04.24 в 18:29
Мадам Бътерфлай

Великолепно начало на "Опера в киното"

С удоволствие се връщам към скъпите музикални спомени от миналото лято, когато имах щастието да присъствам на два изключително красиви спектакъла от юбилейното стотно издание на оперния фестивал на Арена ди Верона. Гледах продукцията на Уго де Ана..

публикувано на 16.04.24 в 17:22
Фантомът на операта

Отзвук от “Фантомът на операта“ в НДК

35 години след премиерата си, след близо 14 000 спектакъла и баснословни приходи, миналата година – на 16-и април, най-дълго играният на Бродуей мюзикъл – “Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър, слезе от афиша на нюйоркския Majestic Theatre заради..

публикувано на 15.04.24 в 16:05

“Великият Гетсби“ на сцената на Софийската национална опера и балет

След “Ана Каренина“, Националният ни балет ще представи още една творба на знаменития хърватски хореограф Лео Муич. Премиерата на “Великият Гетсби“, която ще бъде на 12-и април, ще превърне сцената на Софийската национална опера и балет в..

публикувано на 10.04.24 в 17:45

Легендарният кристален полилей от “Фантомът на операта“ пристигна в София

Най-големият карго самолет в света - Боинг 747 Freighter, кацна в София с декорите за предстоящите спектакли на “Фантомът на операта” у нас. Знаменитият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър ще се играе от 11-и до 21-и април в зала 1 на НДК.  Една от най-мащабните..

публикувано на 09.04.24 в 18:13

Маестро Диан Чобанов представя Opera Open 2024

Специалното издание на международния фестивал Opera Open през 2024 г. ще отбележи 70-годишнината от създаването на Пловдивската опера с богата програма. Основен акцент в нея ще бъде тържественото откриване с Гала концерт на световноизвестния руски..

публикувано на 09.04.24 в 14:48

“Крадецът на праскови“ на сцената на Софийската опера

На световния ден на театъра Софийската национална опера покани своята публика на световната премиера на операта “Крадецът на праскови“ от Благовеста Константинова по едноименната повест на Емилиян Станев. “Написах операта „Крадецът на праскови“..

публикувано на 08.04.24 в 19:37

“Египетско слънце“ – омагьосваща вечер с вглъбеността и мъдростта на Изтока

В едно от големите музикални събития на настъпващата пролет се превърна рециталът на оперната звезда на арабския свят Фатма Саид в партньорство с английския пианист Джоузеф Мидълтън от поредицата “Съкровени гласове“ на сцената на зала “България“. Това..

публикувано на 08.04.24 в 19:11

Отзвук от световната премиера на балета “Калиопа“

Подготовката за спектакъла на балета "Калиопа", който беше представен на 63-я международен фестивал “Мартенски музикални дни“, започна още миналата година, когато при откриването на 62-то издание на фестивала прозвуча музиката – написана и..

публикувано на 31.03.24 в 23:10