Каста дива

Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова

“Каста дива” е предаването на програма “Хоризонт” за музикално-сценични изкуства и културен туризъм, с водещ Росица Кавалджиева и редактор Красимира Йорданова.

Обичате ли да пътешествате? Ние ще Ви "разходим" из музикалните фестивали у нас и по света. Ще Ви "срещнем" със звездите на операта, балета, оперетата и мюзикъла. Ако желаете да посетите спектакъл или концерт с билети - подарък от "Каста дива", опитайте късмета си в нашите томболи! Всяка седмица Ви очаква и музикална загадка с награди. Можете да ни изпращате Вашите музикални желания на адрес София 1040, бул. Драган Цанков 4, "Каста дива", на телефон 02 987 66 76 или на e-mail: castadiva@bnr.bg

В неделя от 20 до 22 ч. бъдете с "Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав!


Публикации

Гастрол на трупата на Саша Валц в Тел Авив

Сигурно е много задължаващо фамилното ти име де е и название на популярен танц. За гражданката на света Саша Валц , която живее в Холандия, това не е пречка , защото целият й живот е балет. Била е водеща солистка в младостта си в трупата на една друга..

публикувано на 27.06.19 в 16:27

За силата на лекотата

Трупата на Националния ни балет отбеляза 60-годишния юбилей на премиер солиста Ясен Вълчанов в две вечери с балета „Дамата с Камелиите”, където публиката имаше възможност да си припомни изкуството на един от най-значимите български балетисти от..

публикувано на 27.06.19 в 14:43

Марио Пиаца постави нова версия на „Гето“ с балета на Старозагорската опера

Балетът на Старозагорската опера възстанови по един изключително вълнуващ начин спектакъла "Гето" на италианския хореограф Марио Пиаца. Представлението е познато на публиката у нас от премиерното му представяне в Софийската национална опера и балет..

публикувано на 27.06.19 в 14:04

Потомка на български изселници в Израел превърна лична трагедия в благотворителна инициатива

Изселниците от България и техните потомци са почитани в Израел като трудолюбиви и честни, отзивчиви и щедри хора. Тя се казва Лина Балас и е собственичката една от големите PR агенции в Тел Авив. Баща й е бил войник в българската армия, а след..

публикувано на 26.06.19 в 23:46

Премиера на „Така правят всички жени“ в Телавивската опера

Телавивската опера отново напомни за времената, когато беше изключителен театър, в който се пее. В края на сезона - времето, когато трябва да се подновят годишните абонаменти, зрителите са въвлечени в такова зрелищно представление, при което едва ли..

публикувано на 26.06.19 в 23:23
Тенорът Михаил Михайлов

Тенорът Михаил Михайлов след два спечелени конкурса и преди гастроли на оперни фестивали в Унгария и в Полша

За младия български тенор Михаил Михайлов сезон 2018/2019 беше много силен. Той започна със завоюването на първа награда на международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров” в Шумен и завърши също с първа награда – на конкурса за млади..

публикувано на 20.06.19 в 16:00

Opera Open на сцената на Античния театър в Пловдив

С гала спектакъл "Огънят и празникът" започна международният фестивал „Opera Open“ на Античния театър в Пловдив. Следващото голямо събитие е дългоочакваното гостуване на големия италиански режисьор Стефано Пода с премиерата на операта „Орфей и..

публикувано на 15.06.19 в 07:43

Даниел Делибашев, който прави живота по-хубав

Той се казва Даниел Делибашев. Най-напред научих за него от рубриката на колегите от bTV „Вярваме в доброто“ , след това се сприятелихме в социалната мрежа facebook и с вълнение следих тазгодишното му поредно пътуване на благотворителна мисия в..

публикувано на 05.06.19 в 17:42

„Златният век” от киносезона на Болшой театър

Как е възможно да се съчетае златното време на джаза от 20 години на ХХ-ти век и комунистическия морал и порядък в малък руски крайморски град? Как контрабандистите могат да притежават добър вкус и стил, безупречно съчетани с изискаността на..

публикувано на 03.06.19 в 17:50

С „Диалози на кармелитките“ завърши киносезонът на Метрополитън

Отдавна оперен спектакъл не ме е разтърсвал толкова силно, както се случи на директното излъчване от Метрополитън на операта „Диалози на кармелитките“ от Франсис Пуленк.Не бях виждала и чувала тази творба и това, на което присъствах, ме остави без..

публикувано на 03.06.19 в 17:21