Каста дива

Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова

„Каста дива“ е предаването на програма „Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства и културен туризъм. 

Обичате ли да пътешествате? Ние ще Ви „разходим“ из музикалните фестивали у нас и по света. Ще Ви „срещнем“ със звездите на операта, балета, оперетата и мюзикъла. Ако желаете да посетите спектакъл или концерт с билети - подарък от „Каста дива“, опитайте късмета си в нашите томболи! Всяка седмица Ви очаква и музикална загадка с награди. 

Можете да ни изпращате Вашите музикални желания на адрес: София 1040, бул. Драган Цанков 4, „Каста дива“, на телефон 02 987 66 76 или на e-mail: castadiva@bnr.bg

В неделя от 20:05 до 22:00 часа бъдете с „Каста дива“ - едно предаване, което прави живота по-хубав! 

Водещ: Росица Кавалджиеваи, редактор: Красимира Йорданова

Публикации

Летен театър - Варна

Спечелете билети за „Опера в Летния театър“ във Варна

Започна 13-ото издание на фестивала Опера в Летния театър във Варна, което ще продължи до 25-и август. Програмата можете да видите тук , а в звуковия файл да научите повече за събитията от разговора с директорката на Варненската опера г-жа Даниела..

обновено на 18.06.22 в 10:57
Шерил Милнс

Отзвук от гостуването на Шерил Милнс в България

През последните сезони Софийската филхармония си съперничи достойно със Софийската национална опера за короната на най-успешната и влиятелна национална музикална институция у нас, която среща българската публика с най-много и значими световни..

публикувано на 16.06.22 в 12:33

Отзвук от юбилейния спектакъл на Силвия Томова

Вечерта се превърна в истински празник на балетното изкуство! Още с влизането в зала 1 на НДК ми беше много приятно да срещам най-ярките цветове на българския балет сред публиката. Това отново ми показа огромното уважение в гилдията, с което се..

публикувано на 15.06.22 в 18:40

Спечелете билети за Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“

Започна 15-ото издание на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“, което ще продължи до 5-и септември. Програмата можете да видите тук , а в звуковия файл - да научите повече за събитията от разговора с директора на Бургаската опера Александър..

публикувано на 14.06.22 в 18:38

Кутия на доброто: Да бъдеш педагог по призвание

В навечерието на светлия празник 24 май имах прекрасно преживяване! Бях поканена да участвам в празника на 59 ДГ „Елхица“, на който гостуваха и деца от съседната 56 ДГ „Здравец“. Имах удоволствието да им почета приказка – „Косе Босе“, да я..

публикувано на 29.05.22 в 22:05

Виенската Щатсопер обяви програмата си за сезон 2022/2023 г.

Директорът на Виенската Щатсопер Богдан Рошчич представи програмния афиш за предстоящия, трети пореден сезон под негово ръководство на един от най-престижните оперни театри в света. Мандатът на Богдан Рошчич е с продължителност до лятото на 2025 г...

публикувано на 19.05.22 в 18:30

Балетен шедьовър отново на концертния подиум след повече от 160 г. забрава

Френският композитор Адолф Адам остава в музикалната история като майстор на сръчната второразредна музика, угаждаща на вкусовете на публиката. Въпреки 46-те си опери /днес запомнени само четири, най-популярната от които е "Ако бях цар"/ и 14-те си..

публикувано на 18.05.22 в 18:15
Тайландецът Нопадон Консамит

Вдъхновяващ пример за колегиална подкрепа

Не е новина, че един екскурзовод посреща и показва страната си на много туристически групи от чужбина, но да го поканят колегите му от друга държава да види тяхната страна е изключителен случай! По време на пътешествието си в Тайланд срещнахме точно..

публикувано на 05.05.22 в 12:50

Чудесен „Цар Лъв“ на Варненската опера напълни с публика зала 1 на НДК

В месеца, когато се навършват 75 г. от създаването на Варненската опера, в седмицата, когато на варненска сцена бяха предпремиерните спектакли на операта „Дама Пика“ от Чайковски – постановка на Вера Немирова, с които започват юбилейните чествания в..

публикувано на 03.05.22 в 15:55

Премиера на „Ариадна на Наксос“ в Софийската опера

Софийската национална опера представи своята най-нова продукция – операта „Ариадна на Наксос“ от Рихард Щраус. Отложени заради пандемията, спектаклите се очакваха с голям интерес. Първо, защото с тях се чества 80-годишнината на световноизвестната..

публикувано на 02.05.22 в 18:30