Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага  различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

В „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20:05 до 22:00 часа по програма „Хоризонт“. 


Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво), а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева). 

Публикации

Магдалена Гигова

Журналистът Магдалена Гигова посети отново Индия

"От много отдавна исках да отида в Керала, това е един индийски щат, който е различен от останалите и може би винаги съм казвала, че Гоа е този индийски щат, който ти помага да преглътнеш Индия, ако не си готов в нея, но вече има конкурент и следващият..

публикувано на 13.05.22 в 14:29
Ива Таралежова

Сдружение "Деветашко плато" организира различни инициативи в общините Летница, Ловеч и Севлиево

"Нашето Сдружение работи на територията на Деветашкото плато в 9 села, които са разположени в три различни общини - Летница, Ловеч и Севлиево, изключително различни както по размер, така и по вид", каза за БНР Ива Таралежова, основателка на Сдружение..

публикувано на 13.05.22 в 13:37
Биляна Милева

Биляна Милева: Мисията на БГ "Бъди активен" е да подобри стандарта на живот на българите

"Мисията на БГ "Бъди активен" е да подобри стандарта на живот и на нагласата на българите към собственото им значение. За подобряване на живота им основно през направлението на физическата активност и средата, в която живеем", каза БНР Биляна Милева...

публикувано на 13.05.22 в 12:35
Текла Алексиева

Втората стихосбирка на Текла Алексиева е "Дълги сенки"

Известната художничка Текла Алексиева е и автор на стихове. Първата стихосбирка на Текла Алексиева е "Неусетно",  а втората "Дълги сенки". Текла Алексиева: Човеците са забравили Бога и са се вторачили в пъпа си "Втората ми се каза "Дълги..

публикувано на 13.05.22 в 11:37
Алла Георгиева

Художничката Алла Георгиева с тревога следи новините за войната в Украйна

„Вече сме свидетели на това как хората се крият по мазетата, настъпва хуманитарна криза, убиват се мирни граждани и най-вече агресия срещу една свободна, суверенна страна “, каза за БНР художничката Алла Георгиева, която е родена в град Харков и..

публикувано на 10.05.22 в 21:34
Елена Панайотова

Премиера на спектакъла "Сън в лятна нощ" в Стара Загора

Премиера на спектакъла "Сън в лятна нощ" по произведението на Уилям Шекспир ще можете да видите на 11 май в Театър "Гео Милев" в Стара Загора.   "Това е първото заглавие в програмата на новоизбраната директорка на театъра Светлана Тодорова. Като в..

публикувано на 10.05.22 в 17:05
Свежа Дачева

Свежа Дачева живее в Швеция и помага на хора, останали без работа

"Аз помагах на хора, независимо от националността, на шведи също, които са загубили работа и които искат да продължат живота си по един друг начин. Да намерят нова работа, да получат ново образование, защото по време на пандемията нашият малък град,..

публикувано на 10.05.22 в 16:19
Жюстин Томс

Новата книга на Жюстин Томс е "Clair de Lune"

"От 2011 и 2012 започнах да взимам интервюта от много възрастни хора, които са свидетели на епохата. Взех интервюта от турското малцинство в България, от мюсюлмани, които са в България, които също са страдали в епохата на социализма. Взех интервюта и от..

публикувано на 10.05.22 в 14:54
Творба на Юлия Станкова

Юлия Станкова изпълни мечтата си да създава красиви творби на изобразителното изкуство

"Имах, той ми е вроден, да го развия в някаква посока. Но едно е да имаш талант, друго е да го развиеш, да знаеш накъде да потеглиш с този талант и в служба на какво да го използваш. И аз реших, че е най-добре да го използвам за това, което ме..

публикувано на 04.05.22 в 06:08

Аделина Филева: Финансирането в сферата на културата трябва да е равномерен процес

„Аз съм убедена, че не трябва да има забрава, а трябва винаги да има памет и затова смятам, че опазването на това, което са създали нашите предци, е от огромно значение “, каза за БНР Аделина Филева, директор на Софийската градска художествена..

публикувано на 03.05.22 в 16:01