Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага  различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

В „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20:05 до 22:00 часа по програма „Хоризонт“. 


Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво), а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева). 

Публикации

Д-р Анастас Иванов - Тео Буковски

Писателят д-р Анастас Иванов: Губейки живота на пациента, ние понасяме загуба и в сърцата си

"Ако нямаме здраве, нищо няма да постигнем. През последните три години всеки един от нас много добре го осъзна това покрай пандемията от коронавирус", каза за БНР д-р Анастас Иванов, познат с псевдонима Тео Буковски. В предаването "Графити по въздуха"..

публикувано на 06.01.23 в 12:19
Адвокатът Рийд Броуд

Адвокат Рийд Броуди: Можеш да бягаш, но не можеш да се скриеш от правосъдието, то ще те застигне, където и да си

Адвокатът по правата на човека Рийд Броуди издаде книгата „Как да заловиш диктатор“. Рийд Броуди е световноизвестен адвокат по правата на човека. Той е експерт в подпомагането на жертвите на диктатори да търсят справедливост, затова е известен с..

публикувано на 05.01.23 в 12:13
Галина Меламед

Галина Меламед преведе книгата "Путин, главен историк" на Никола Верт

"Никола Верт е много известен френски историк, той е от руски произход и цял живот се е занимавал само с история на Русия и Съветския съюз, работи в Център за научни изследвания в Париж и е написал значителен брой книги по този въпрос. На български са..

публикувано на 23.12.22 в 16:29

Цветелина Русалиева отрази вдъхновението си в картини

"Рисувам, защото душата ми иска това. Не съм академичен художник. Аз съм наследник на талантите на моя дядо и баща. Знаете, че се предава от поколение на поколение и ето, че и моята дъщеря е наследила този талант ", каза за БНР Цветелина Русалиева...

публикувано на 23.12.22 в 14:11
Светослав Матеев

Светослав Матеев от Габрово започна нов бизнес - развива технологична компания

"Ние напоследък все повече се тревожим от данните, които показа преброяването, от обезлюдяването на големи части от страната и вероятно понякога една от основните причини е мръсния въздух. Така че бъдещето, зелената сделка и социалната справедливост,..

публикувано на 09.12.22 в 12:45

Литературоведите Дейвид Дамрош и Жизел Сапиро ще участват в Софийския международен литературен фестивал

"По-общата идея е свързана с желанието да се формира критическо мислене", каза за БНР професор Амелия Личева, преподавател в Софийския университет "Свети Климент Охридски" и програмен директор на Софийския международен литературен фестивал 2022, който ще..

публикувано на 02.12.22 в 15:24
Проф. Христо Пимпирев

Проф. Христо Пимпирев: Антарктида е една голяма природна научна лаборатория

" Антарктида е бъдещето на човечеството . Това е една земя - континент по-голям от Европа и Австралия, която е изключително красива", каза за БНР професор Христо Пимпирев, български учен и полярен изследовател, преподавател по геология в Софийския..

публикувано на 01.12.22 в 22:05

От 9 до 28 декември 2022 в парк "Възраждане" в София ще се проведе Коледен базар

"Коледен базар - София 2022" ще се състои в периода от 9 до 28 декември 2022 в парк "Възраждане" в София . Коледен базар на деца с увреждания в Ловеч "Всичко започна преди десетина години, когато отидох в Берлин на един от най-големите базари там..

публикувано на 01.12.22 в 22:00
Емануела Шкодрева, Маргарита Илиева, Вера Николова

"Фигури на Барока" - безплатен концерт по режисура на Юрий Дачев

На 27 ноември в Софийската градска художествена галерия ще се състои безплатен концерт "Фигури на Барока", който се осъществява със съдействието на Столичната община. "Музиката въздейства на емоцията, театърът е интелектуален труд", каза за БНР..

публикувано на 27.11.22 в 10:49
Светлана Дичева и Снежина Русинова-Здравкова

Снежина Русинова-Здравкова преведе романа "Вавилон" на Ясмина Реза

"Прозата се превежда по много по-различен начин. Превеждала съм досега само пиеси и знам как да се подготвя за превода на пиеси, за романа не е точно така ", каза за БНР Снежина Русинова-Здравкова, която преведе романа "Вавилон" на Ясмина Реза. При..

публикувано на 25.11.22 в 17:00