Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Ани Костова, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Приключенецът Костадин Николов: Колелото дава различна свобода

„ Много е освобождаващо да караш колело . Не само във физически, но и в емоционален аспект. Колелото дава една свобода, много по-различна от тази на автомобила. Не трябва да се съобразяваме със задръствания и графици. Свободни сме да се..

публикувано на 28.07.21 в 14:12

Зорница Стоянова в ДНК на танца

Зорница Стоянова е хореограф, режисьор, танцов критик, видео и светлинен дизайнер. През 2006 г. завършва Bennington College със специалност хореография и звуков дизайн. След това се мести във Филаделфия, САЩ, където продуцира и представя спектакли..

публикувано на 23.07.21 в 14:00

Зая Бенацо: Травмата е портал към нашата същност

В Дома на киното до края на този месец продължават прожекциите на документалния филм „Мъдростта на травмата“. Режисьори са Зая и Маурицио Бенацо от Италия, които живеят в САЩ. Те тръгват по стъпките на световноизвестния канадския лекар д-р Габор..

публикувано на 19.07.21 в 16:08
Вера Милева

Изборите в годините след Освобождението на България винаги са предизвиквали особен интерес

Изборите в годините след Освобождението на България винаги са предизвиквали особен интерес в местното население, тъй като обяснимо то се чувствало свободно, вече в свободна демократична България, за да изрази своето политическо мнение. Изборите..

публикувано на 15.07.21 в 09:53

Кубчето на Рубик - главоблъсканица с решение

Механична главоблъсканица, магически пъзел и обсебваща игра - Кубчето на Рубик и до днес си остава най-популярният куб в света.  Изработен е през 1974 година от унгарския скулптор и професор по архитектура Ерньо Рубик. Първоначално кубът на..

публикувано на 13.07.21 в 03:00
Доц. д-р Веселина Вачкова в студиото на програма „Христо Ботев“

Доц. Веселина Вачкова: Боян Мага или Боян влъхвата е представител на богомилството

Боян Мага, когото съвременните историци посочват като син на Симеон Велики, брат на цар Петър, се твърди, че е бил богомил. Паметникът на Боян Мага , създаден от скулптора Георги Андонов, издигнат в Бургас, б еше демонтиран от нейния автор след..

публикувано на 11.07.21 в 11:31
Светлозар Желев

Светлозар Желев: Аз съм в хармония със себе си

"Погледнато отстрани аз живея изключително бързо, правя страшно много неща, но моята лична скорост е такава. Аз съм в хармония със себе си . За мен бавното е хармония, не скорост . Онази хармония, която има между нашето вътрешно усещане и..

публикувано на 09.07.21 в 13:57

Д-р Едит Егер пред БНР: Първите ми стъпки в Аушвиц бяха с мисълта, че духът никога не умира

" Намирам надежда в най-тъмните пространства . Аушвиц беше място, за което не бяхме готови. Успявахме да се грижим една за друга и да създадем семейство от група затворници. Повечето хора, преживели това, умряха. Аз съм една от най-младите. На 93..

публикувано на 09.07.21 в 01:15

Проф. Цветелин Степанов за живота на предците ни по време на Средновековието

Eпохата на ранното Средновековие - времето на езическа, дохристиянска България, е период, към който има голям интерес и много малко реално знание - най-вече заради превратната ни историческа съдба и малкото запазени писмени исторически..

публикувано на 08.07.21 в 13:43
Даниела Осиковска

Световни образци на наивистичното изкуство можете да видите във Велико Търново

Творби, които те карат да се усмихнеш, събра Първият международен салон „Наив“, който представя във Велико Търново някои от световните образци на творците, изявяващи се в наивистичното изкуство. В изложбените зали „Рафаел Михайлов“ в старата ни..

публикувано на 06.07.21 в 12:56