Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК реши консултациите за съставянето на секционните комисии да се проведат по-рано

Снимка: БГНЕС

С решение на ЦИК консултациите за съставянето на секционните комисии ще се проведат по-рано, за да може тяхното назначаване да е най-късно до 1-ви март.

Така ще се даде възможност на желаещите членове на секционни комисии да се ваксинират.

За по-ранното назначаване на секционните комисии говорителят на ЦИК Димитър Димитров уточни:

"Провеждане на консултации е изтеглено по-рано с 5 дни, а назначаването с 9. След назначаването да има достатъчно време за тези, които желаят, разбира се, да се ваксинират с две дози".

Вероятно измежду членовете на секционните комисии ще се направи подборът за тези, които ще участват в подвижните секции. В тях трябва да гласуват карантинираните българи.

31 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация за парламентарните избори.

Регистрация е отказана на 6 партии, които не отговарят на условията.

Други 5 са получили регистрация при неприключила проверка на подписките. За тях ЦИК предстои да се произнесе по-късно окончателно.

Административният съд в София е оставил без разглеждане жалбата срещу общите указания, които забраняват на застъпници и наблюдатели да правят видеозаснемане на броенето на бюлетините.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Таня Цанева

ЦИК: Подадени са документи на 26 партии и 8 коалиции, но броят не е окончателен

" Към момента има подадени документи на 26 партии и 8 коалиции, но дежурни членове на ЦИК приемат документи на кандидати за регистрация, които пристигнаха малко преди 17 часа ". Това съобщи Таня Цанева - говорител на ЦИК, като уточни, че все още не може..

публикувано на 17.02.21 в 17:20
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мотициклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание в Челе ди Булгерия

50 мотициклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание от кмета на града Янко Йорданов на колегата му от Челе ди Булгерия в италианската област Кампания. Мотоциклетистите изминали над 1400 километра от Велики Преслав до Челе ди..

публикувано на 11.07.24 в 05:18

Мъж, заподозрян за три убийства с арбалет, беше арестуван във Великобритания

Във Великобритания арестуваха мъж, заподозрян за убийството на три жени с арбалет. Нападението срещу съпругата и двете дъщери на коментатора на Би Би Си на конни надбягвания Джон Хънт в техния дом в Хертфордшър, бързо се превърна в една от водещите..

публикувано на 11.07.24 в 04:54

Кипър бележи най-висок ръст в сферата на иновациите в ЕС

Кипър е постигнал най-висок ръст в Европейския съюз по резултати в областта на иновациите според Европейския индекс за иновации за 2024 г., съобщиха от правителството в Никозия. Средиземноморската страна заема 10-о място в класацията на 27-те..

публикувано на 11.07.24 в 04:48

Пътниците имат право на обезщетение за отменен полет при заболяване на пилота, реши британски съд

Върховният съд на Обединеното кралство постанови, че пътници имат право на обезщетение за отменен полет поради заболяване на персонал на авиокомпания. Върховният съд се произнесе по дело, заведено срещу "Ситифлайър" (BA Cityflyer), филиал на "Бритиш..

публикувано на 11.07.24 в 04:33

Мрежа за фалшиви документи беше разбита от полицията в Гърция

Гръцката полиция разби мрежа за печатане на фалшиви паспорти и лични карти. Сред фалшификатите има и български документи за пътуване. Гръцката полиция за борба с организираната престъпност е получила сигнал от Европол, че в Атина действа нелегална..

публикувано на 11.07.24 в 04:25
Йенс Столтенберг

Столтенберг: Въпросът не е дали, а кога Украйна ще стане член на НАТО

Въпросът не е дали Украйна ще стане членка на НАТО, а кога ще се случи това. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на срещата на върха на лидерите на държавите от НАТО във Вашингтон. Докато украинците продължават своите жизненоважни..

публикувано на 11.07.24 в 03:51

Вашингтон и Берлин са се договорили за разполагане на далекобойни американски ракети в Германия

САЩ и Германия се договориха за разполагане на далекобойни американски ракети на германска територия, предаде Ройтерс. От 2026 година в Германия ще бъдат изпратени зенитни ракети SM-6, крилати ракети "Tomahawk", както и хиперзвуково оръжие, което е..

публикувано на 10.07.24 в 21:18