Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма избран кмет на първия тур в плевенското село Ясен

| обновено на 28.06.21 в 16:22
Снимка: БГНЕС

Жителите на плевенското село Ясен ще избират отново кмет на кметството следващата неделя, 4 юли. Четирима бяха кандидатите. Първите двама, получили най-много гласове, ще се явят на втори тур. За първи път гласуването беше само с машини.

Избирателната активност е 33,62 процента, т.е. 692 избиратели са гласували.

Изборният ден протече спокойно и без жалби за нарушения, обясни Ярослав Димитров, председател на ОИК.

"Няма избран кмет на кметство Ясен, община Плевен на частичните местни избори. ОИК със свое решение обявява и насрочва втори тур на изборите, на които ще се явят, както следва, Йото Димитров Добрев, издигнат от ПП "ВМРО - Българско национално движение", с 262 действителни гласа, които е получил на първи тур, и Марияна Димитрова Иванова, която е независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. Самите избори протекоха в спокойна обстановка. Без сигнали и нарушения", подчерта Ярослав Димитров.

Репортаж на Латинка Светозарова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

В плевенското село Ясен изборите за кмет протичат спокойно

Спокойно преминава изборният ден в плевенското село Ясен. Гласуването, което е само машинно в три секции с пет машини, не затрудни хората. Кореспонденция на Латинка Светозарова: Малко над 2000 са с право на глас в село Ясен. Към 17.30 бяха..

обновено на 27.06.21 в 18:40

За местния вот в с. Ясен ще бъдат осигурени и машини, и хартиени бюлетини

Два дни остават до провеждането на частичните избори в различни населени места у нас на 27 юни. Едно от тях е плевенското село Ясен, в което ще се избира кмет . За първи път ще се гласува с машини, но и в условията на предпазни мерки заради..

публикувано на 25.06.21 в 10:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доналд Тръмп е леко ранен след атаката срещу него, нападателят е загинал

Доналд Тръмп е добре след стрелбата срещу него по време на предизборен митинг в щата Пенсилвания, обяви говорител на бившия американския президент. Нападателят, както и един от присъстващите на предизборното събитие, са загинали при инцидента, а..

обновено на 14.07.24 в 03:18

Петър Стойчев преплува популярен маршрут между Северна Ирландия и Шотландия

Плувецът Петър Стойчев е преплувал успешно 38,1 км от Северна Ирландия до Шотландия. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук. Постижението му е отнело 9 часа и 56 минути. "Беше много тежко плуване, температурата на водата варираше от 12.9 до 13.4..

публикувано на 14.07.24 в 02:36

Пожарът между Серес и Солун скоро ще бъде овладян

Пожарът между Серес и Солун скоро ще бъде овладян, увериха от гръцката противопожарна служба.  Заради борбата с огъня се наложи пренасочване на движението по магистралата между Солун и ГКПП "Промахон" по обходен маршрут заради намалената видимост. Трафикът..

публикувано на 13.07.24 в 21:12

За "максималното" с втория мандат се готви ПП, ще обяви решението си заедно с партньорите от ДБ

За "максималното" с втория мандат се готви "Продължаваме промяната". Формацията събра Националния си съвет, за да реши дали да приеме предложението на "Демократична България" в опит да съставят правителство с втория мандат. След края на..

публикувано на 13.07.24 в 20:59
Рамадан Аталай

Рамадан Аталай: Случващото се в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията

Това, което се случва в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията, заяви пред БНТ депутатът Рамадан Аталай: "Господин Йордан Цонев това, което казава, че е вътрешен преврат, но аз мисля, че не е само вътрешен преврат. В..

публикувано на 13.07.24 в 20:33

Изгасен е големият пожар край врачанското село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево.  В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е..

публикувано на 13.07.24 в 20:11
Снимката е илюстративна

Разраства се пожарът край граничното кюстендилско село Преколница

Разраства се пожарът край граничното кюстендилско село Преколница, казаха от Югозападното държавно предприятие.  Около 400 са вече опожарените декари  - 150 частна гора, както и голи площи и ниски борчета.  Огънят е в изключително труднодостъпен терен,..

публикувано на 13.07.24 в 20:05