Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баба Марта гостува на детска градина "Пеперуда" в София

На първи март децата от 36-та детска градина "Пеперуда" в София посрещнаха баба Марта с песни и танци.

Децата изработиха и мартенички и участваха в игри, в които редиха бели и червени елементи, които наредиха на герданче.

Директор е г-жа Кирчева.

"Баба Марта, макар и възрастна, минала през годините, трябва да зарадва децата, а децата обичат веселбата. Трябва да бъдат радостни, щастливи и да се забавляват. Играта е част от тяхното образование, обучение и забавлението допринася затова, те да се чувстват спокойни и щастливи в нашата детска градина. Затова пред баба Марта ние представяме нашите игри, забави, песни, които учим през годината с нашите учителки и музикалната ни ръководителка."

Репортаж на Рада Томова чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Голям интерес има към острова "Света Анастасия" и това лято

Силен туристически сезон на остров „Св. Анастасия“ през това лято. Над 30 хиляди души са го посетили до края на август. Традиционно най-много са българските туристи, но многобройни са и чужденците, които посещават атрактивната дестинация. Тази година тя отбеляза 10 години от функционирането ѝ като туристически обект.  Август е..

публикувано на 08.09.24 в 06:08

Стари вещи оживяват в дома на семейство Михайлови

Битова стая, събрала уюта на живота на българите отпреди 100 и повече години – това присъства в дома на Калина и Михаил Михайлови от село Шуменци, община Тутракан. Тяхното семейство посрещна екип на "Хоризонт" преди броени седмици с традиционните за Добруджанския край зелена баница и наложена мамалига. Разказахме ви и как тези гостоприемни..

публикувано на 08.09.24 в 05:55

В село Кърпачево ще се проведе международно туристическо обучение

Сдружение „Деветашко плато“ организира от 10 до 12 септември международно туристическо обучение за създаване на нови продукти за развитие на туризма в селските райони.  Обучението ще се проведе в старата мелница в село Кърпачево, която беше превърната преди няколко години в образователен център.  В него ще участват партньори на..

публикувано на 08.09.24 в 05:48

Луксозно издание на Рибния буквар отбелязва 200 години от създаването му

Сдружение "Българска история" отбеляза 200 години от публикуването на първия български учебник, написан на разговорен език и със светско съдържание, познат на всички българи като "Рибния буквар". Луксозното юбилейно издание се отличава с паралелно напечатани оригинални и осъвременени текстове. Негов редактор е докторът по история Теодор Борисов...

публикувано на 06.09.24 в 17:21

Поредицата "Седемте хълма" възкресява паметта за Пловдив

"Южнобългарска хроника" на Димитър Мантов е част от библиотека "Седемте хълма", посветена на Пловдив. Това е втората книга от автора, която е включена в поредицата. Другите заглавия от библиотека "Седемте хълма" са "Този шарен Пловдив" от Георги Райчевски, "Ескадронът" от Стефан Дичев, "Хълмът" от Димитър Кирков, "Да живей съединението"..

публикувано на 06.09.24 в 14:38

Спомени за Ален Делон от "Златния фонд" на БНР

Сцената на европейското кино изгуби една от най-бележитите личности на двадесети век - Ален Делон. В памет на непрежалимия актьор, режисьор и певец "Дома на киното" организира седмица в негова  памет.  Спомени за Ален Делон от „Златния фонд“ на БНР: "Вярвам, че в киното няма творчество на ниво актьор, имам предвид. Казвам, че на един..

публикувано на 05.09.24 в 15:16
Христо Христов (вляво) и Борислав Стойков (вдясно)

Архитектурните потайности на Русе във фотокнига на млад лекар

Млад лекар от Русе издаде фотокнигата "Архитектурата на град Русе". Христо Христов е любител фотограф, с интереси в областта на историята и архитектурата. Книгата съдържа снимки на 310 обекта. " Това е моята мисия. Не само хората в Русе, а в цялата страна да се гордеят с това, че са българи и всеки със собствената си архитектура в своя..

публикувано на 02.09.24 в 14:18