Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има обвинения срещу британски политици, правили залози за общите избори

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската полиция обяви, че няма да повдига никакви обвинения за неправомерно поведение на обществена служба срещу политически фигури, които потенциално са използвали вътрешна информация, за да правят залагания за датата на общите избори.

Разследването започна, след като вестник "Гардиън" разкри, че Крейг Уилямс, който беше парламентарен личен секретар на Риши Сунак и депутат от Консервативната партия, преди да загуби мястото си през юли, е заложил 100 паунда, че изборите ще се проведат през юли - три дни преди министър-председателят да посочи датата. Крейг Уилямс и още един депутат на торите - Лора Сондърс, в крайна сметка загубиха официалната подкрепа на партията, след като стана ясно, че са били разследвани от Комисията по хазарта. 

Макар и случаят за полицията засега да е приключен, Комисията по хазарта продължава да проверява дали са били извършени евентуални нарушения съгласно Закона за хазарта. Сред разследваните е също Тони Лий, директор на кампаниите на консерваторите, който е женен за Лора Сондърс. Седем столични полицаи също бяха разследвани по обвинения, че са използвали вътрешна информация, за да залагат за дата на изборите.

По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Риши Сунак поема отговорността за поражението на Консервативната партия на общите избори

Британският премиер Риши Сунак каза, че поема отговорността за историческото поражение на Консервативната партия на общите избори в Обединеното кралство.  Киър Стармър изведе Лейбъристката партия до убедителна победа и ще поеме поста от Сунак като..

публикувано на 05.07.24 в 12:32
Борис Джонсън на предизборно събитие на торите в Лондон, 2 юли 2024 г.

Борис Джонсън удари рамо на Риши Сунак в предизборната кампания на Острова

Бившият британски премиер Борис Джонсън се появи за първи път в хода на предизборната кампания на фона на очаквано тежко поражение на управляващите консерватори на общите избори в четвъртък. Торите напрягат до крайност всичките си "политически..

публикувано на 03.07.24 в 08:13
Риши Сунак

Сунак разчита на хиндуистката си вяра за успеха на предизборната кампания

Британският премиер Риши Сунак разкри в интервю за "Сънди таймс", че разчита на хиндуистката си вяра да го преведе успешно в предизборната кампания. 44-годишният британски министър-председател каза, че следва дхарма, което е универсален закон в..

публикувано на 16.06.24 в 11:30
Риши Сунак, британски премиер

Риши Сунак: Единствената анкета, която има значение, са самите британски избори на 4 юли

Британският премиер Риши Сунак реагира на шокиращата новина, че "Реформирай Обединеното кралство" вече изпреварва неговата Консервативна партия с думите, че единствената анкета, която има значение са самите общи избори на 4 юли. Последното..

публикувано на 14.06.24 в 19:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първата ваксина срещу рак на белия дроб вече се тества с пациенти

Започнали са изпитания с пациенти на първата ваксина в света срещу рак на белия дроб. Според експерти препаратът има потенциала да спаси хиляди животи.  Ракът на белия дроб причинява около 1 милион и 800 хиляди смъртни случая годишно. Това е видът рак,..

публикувано на 24.08.24 в 05:24
Робърт Кенеди-младши обявява края на кампанията си.

Робърт Кенеди-младши спря кампанията си и подкрепи Доналд Тръмп

Робърт Кенеди-младши обяви, че преустановява кампанията си за държавен глава на Съединените щати. Той е син на сенатор Робърт Кенеди и племенник на американския президент демократ Джон Кенеди, убит при покушение. Кенеди-младши опитваше да спечели..

публикувано на 24.08.24 в 05:14
Прилагане на орална ваксина срещу полиомиелит в Пакистан.

В Газа е регистриран първи случай на полиомиелит от 25 години насам

В Ивицата Газа беше регистриран първи случай на детски паралич за последните 25 години, съобщиха представители на ООН, цитирани от Би Би Си. Десетмесечно бебе е с парализа на единия крак, след като се е заразило с полиомиелит. Състоянието му вече е..

публикувано на 24.08.24 в 04:31
Бурята

Бурята "Лилиан" причини нарушения в транспорта и прекъсвания на тока в Обединеното кралство

Бурята "Лилиан" вилнее със силни ветрове и проливен дъжд в части от Обединеното кралство, причинявайки нарушения на транспорта и прекъсвания на тока, както и главоболия за организаторите на големия музикален фестивал в Лийдс. Мощните ветрове със скорост..

публикувано на 24.08.24 в 02:33

Трима души са загинали при атака на фестивал в Золинген

Трима души са загинали, а четирима са със сериозни травми след атака на фестивал в западногерманския град Золинген, съобщиха от полицията. Заподозреният за нападението е избягал и се издирва.  По-рано немската информационна агенция ДПА цитира неназовани..

публикувано на 24.08.24 в 02:23
Джо Байдън и Бенямин Нетаняху

Axios: Байдън е поискал от Нетаняху да изтегли войските от границата между Газа и Египет

Твърди се, че президентът на Съединените щати Джо Байдън е призовал израелския премиер Бенямин Нетаняху да нареди частично изтегляне на израелските войски от "Филаделфийския коридор", тясна ивица земя между Газа и Египет, казаха през новинарския..

публикувано на 23.08.24 в 21:24

От септември летищата в ЕС отново въвеждат ограничаване на количеството течности в ръчния багаж

От 1-ви септември на всички летища в страните от Европейския съюз отново се въвежда строго прилагане на правилото, ограничаващо пътниците да носят в ръчния си багаж течности до 100 милилитра. Последното поколение скенери, които показват..

публикувано на 23.08.24 в 20:32