Събота 150


Публикации

Доналд Тръмп в Овалния кабинет.

Проф. Лий Бекър: Брифингите на Тръмп нямат нищо общо с реалността

Над 1 милион заразени и десетки хиляди смъртни случаи – САЩ са най-тежко засегната държава от пандемията от коронавирус. И въпреки поразяващата черна статистика редица щати продължават поетапно да облекчават мерките. Джорджия беше първият щат, който..

публикувано на 02.05.20 в 12:07
Видеоконференция на лидерите на ЕС

Може ли Европейски възстановителен фонд да помогне на ЕС

Икономиката на Европейския съюз ще се свие с 15% заради коронавируса, а тази на страните от еврозоната - с 12 на сто. Това са оценките на Европейската централна банка, която в четвъртък реши да засили подкрепата си към държавите от валутния съюз...

публикувано на 02.05.20 в 11:52
Веселин Вачков

Ще се справи ли Чехия с разхлабването на мерките срещу Covid-19

Чехия стана един от европейските примери за най-голямо олекотяване на противоепидемичните мерки. Това обаче се случва след строга карантина в рамките на два месеца, в които почти целия стопански живот беше сложен на пауза. От понеделник в..

публикувано на 02.05.20 в 11:18
Участник в протест във Виена с кръст с надпис

Страх и разделение - още едно следствие от пандемията

„Викът“ на Едвард Мунк бледнее пред ужаса, който рисуват медиите. Този саркастичен коментар на британското издание The Spectator описва много добре настроението, с което живеем. А сарказмът е оправдан - задържането на пандемията благодарение на..

публикувано на 02.05.20 в 10:49
Дезинфекция в Племетина, Косово, 8 април 2020 г.

Агрон Байрами, „Коха диторе“: В Косово приоритетът не е борбата срещу вируса, а борбата за власт

Политическа криза насред пандемията! На 26 март коалиционното правителство в Косово начело с лидера на лявото националистическо движение „Самоопределение“ Албин Курти получи вот на недоверие в парламента, след като коалиционният партньор -..

публикувано на 02.05.20 в 10:39
Проф. Ангел Димитров на брифинг след края на работата на смесената македоно-българска комисия.

Проф. Ангел Димитров: Колегите от Скопие едностранно сложиха край на разговорите

Вече повече от 5 месеца минаха от последното заседание - то беше в София в края на ноември миналата година - на двустранната историческа комисия по историческите и образователните въпроси на България и Република Северна Македония. Не е ясно кога..

публикувано на 02.05.20 в 10:27
Скопие, 27 април 2020 г.

Как в Скопие разчитат позицията на България за евроинтеграцията на С. Македония

В края на март първо министрите на външните работи, а после и лидерите на страните членки на Европейския съюз решиха, че Република Северна Македония и Албания са изпълнили условията и вече могат да започнат преговори за присъединяване към съюза...

публикувано на 02.05.20 в 10:08
Политологът и журналист Явор Сидеров

Явор Сидеров: Пукнатините в Евросъюза могат да станат пропасти

Икономическото бъдеще на Европа зависи от това какви мерки ще бъдат взети за преодоляване на последиците от пандемията, заяви пред БНР политологът и журналист Явор Сидеров. „ Критичният момент е сега, а не утре . Съвсем наскоро излязоха..

публикувано на 25.04.20 в 14:08
Сривът в цената на петрола пряко засяга Русия, чийто бюджет почти 50% се запълва от данъчните приходи от енергийните компании.

Рияд продължава ценовата война на пазарите, където Москва изнася петрол

Като от фестивал на сюрреализма прозвуча новината в началото на седмицата, че на петролния пазар купувачите получаваха пари за да купят от черното злато. Цената на американския лек суров петрол се срина за броени часове до равнища, невиждани през..

публикувано на 25.04.20 в 12:57
Жена разхожда кучето си до бездомен, спящ на входа на ресторант в Париж, затворен заради ограничителните мерки срещу коронавируса.

Даниъл Съскинд: Вирусът ни доближи до „Свят без работа“

Законите на пазарната икономика бяха пометени от коронавируса като торнадо, правителствата нарушават догми, диктували живота ни десетилетия наред. И започнаха щедро да раздават помощи на затворените по домовете си и останали без работни места хора...

публикувано на 25.04.20 в 12:19