Събота 150


Публикации

Протестиращи блокираха булеварда пред вътрешното министерство в столицата Бейрут, 29 май 2020 г.

Хайко Вимен, МКГ: Ливан трябва да преустрои икономическия си модел

Докато милиони европейци се чудят как и дали ще успеят да свържат двата края, разбираемо е, че европейските лидери са фокусирали вниманието си върху начините да им помогнат. Разбираемо, но неправилно, защото така губят от поглед кризата в Близкия..

публикувано на 30.05.20 в 12:57
Реджеп Ердоган

Ще се справи ли турската икономика с коронакризата

Икономистите предвиждат, че негативните ефекти от пандемията от Covid-19 няма да подминат и турската икономика. Наложените ограничения засегнаха сериозно транспорта, туризма, индустриалното производство, продажбите на широк кръг стоки от автомобили..

публикувано на 30.05.20 в 12:35
Командващият групировката Либийска национална гвардия генерал Халифа Хафтар.

Кирил Семьонов: Рано или късно Хафтар ще бъде изваден от играта в Либия

Русия и Турция са на път да договорят примирие в Либия. Единствената пречка пред тях се казва Халифа Хафтар - генералът от Киренайка, който се стреми да превземе цялата бивша Джамахирия за сметка на международно признатото правителство в Триполи...

публикувано на 30.05.20 в 12:17
Скопие, 29 май 2020 г.

Ще се забавят ли парламентарните избори в Северна Македония

В Република Северна Македония днес изтича поредният удължен срок на действие на извънредното положение заради коронавирусната епидемия. Днес по обед при президента Стево Пендаровски ще заседава Съветът за сигурност, който трябва да реши дали да..

публикувано на 30.05.20 в 11:48
Авдулах Хоти

Задава ли се краят на политическата криза в Косово

Тръгна ли Косово вече да излиза от състоянието на постоянна политическа криза? Или точно обратното ще се случи след събитията през тази седмица? Конституционният съд в Прищина се оказа в ролята на арбитър между враждуващите политически лагери -..

публикувано на 30.05.20 в 11:22
Доминик Къмингс

Нанесе ли непоправими щети на Борис Джонсън „разходката“ на съветника му Къмингс

Споровете около фонда за възстановяване на икономиката на Европейския съюз след ударите на коронавирус пандемията дадоха повод за коментар британския печат тези дни, че ако има нещо хубаво в Брекзит, това е, че ако Обединеното кралство още беше в..

публикувано на 30.05.20 в 10:56
Виктор Орбан

Накъде върви Унгария след затихването на пандемията

Унгария поиска извинение от света - извинение, че беше наричана диктатура, извинение, че Виктор Орбан беше наречен „Диктатора в сърцето на Европа“, че беше обвиняван в заграбване на власт с противоречивия закон за управление с укази по време на..

публикувано на 30.05.20 в 10:27
Европейската комисия, 29 май 2020 г.

Ще успее ли ЕС да постигне компромис за спасяването си

Под натиска на времето и неизвестността за развитието на пандемията от Covid-19 Европейският съюз е изправен пред повратна точка в развитието си. Макар и след представянето на проектобюджета за следващите 7 години и възстановителния фонд от..

публикувано на 30.05.20 в 10:02

Заеми или грантове? Как ЕС ще се справи с последствията от Covid-19

Сумата е гигантска - 750 милиарда евро за възстановяването на Европа след коронакризата. Две трети от тях ще бъдат предоставяни под формата на грантове, а една трета - като кредит. Решаващият глас при разпределянето на сумите ще е на Европейската..

публикувано на 30.05.20 в 09:52
Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович

Пленкович изтегли изборите в Хърватия, но ще излязат ли сметките му

По време на криза, каквато сега има с коронавируса, обикновено се увеличава подкрепата за управляващите и вероятно това е една от причините поради, които премиерът на Хърватия Андрей Пленкович реши да изтегли изборите за по-рано. Това заяви за БНР..

публикувано на 23.05.20 в 15:16