Събота 150


Публикации

Антон Рамов

Антон Рамов: За Русия няма нищо необичайно Путин да управлява до 2036 г.

На фона на подобряващата се епидемиологична обстановка Русия се завръща към обичайния си политически дневен ред. В телевизионно обръщение към нацията във вторник президентът Владимир Путин предложи прогресивно облагане вместо плосък данък за хората с..

публикувано на 27.06.20 в 14:26
Александър Вучич с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел (вдясно) в Брюксел, 26 юни 2020 г.

Тена Прелец: Авторитаризирането на Сърбия се дължи на доминацията на Вучич

В петък сръбският президент Александър Вучич сподели мнението, че в Европейският съюз има благоприятен климат за ускоряване на евроинтеграцията на Сърбия. След среща с председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен Вучич заяви, че очаква..

публикувано на 27.06.20 в 13:58
Константин Самофалов

Накъде след изборите в Сърбия

За сръбският Александър Вучич няма никакви промени на вътрешнополитическата сцена. Неговата Сръбска прогресивна партия спечели убедително парламентарните и местните избори миналата неделя. В народната Скупщина президентското мнозинство ще е вече..

публикувано на 27.06.20 в 13:44
Боби Бобев

Боби Бобев: Възможно е Хашим Тачи да подаде оставка

Събитията около Косово се развиват свръхдинамично през последните 30-ина дни. Под давлението на Съединените щати в Прищина, без поредни извънредни избори, беше съставена нова управляваща коалиция и правителство, начело с Авдула Хоти от Демократичната..

публикувано на 27.06.20 в 13:19
Си Цзинпин

Д-р Ангела Щанцел: Опасността китайски компании да изкупят фирми в ЕС е голяма

В средата на септември в Лайпциг трябваше да се състои среща на върха между Европейския съюз и Китай. Като изключително важен икономически партньор за Германия, която поема ротационното европредседателство в сряда, за следващите 6 месеца Китай..

публикувано на 27.06.20 в 12:49
Халифа Хафтар (вляво) с египетския президент Абдел Фатах ал Сиси.

Египет пред смяна на залозите в Либия?

Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси трябва да се запита докъде би стигнал, за да подкрепи Халифа Хафтар. Заканата за военна интервенция е може би последният жест на Сиси в подкрепа на източнолибийския командир, смята Джеймс Моран . Според..

публикувано на 27.06.20 в 12:40
Бойци на международно признатото правителство в Триполи приветстват победа над силите на Хафтар, 5 юни 2020 г.

Съюзници в НАТО пред сблъсък за Либия, а САЩ играят „безследно изчезналия“

Европейската военноморска операция „Ирини“ работи зле. Ако европейците и останалите актьори в либийския конфликт не се договорят за оръжейното ембарго, нови сблъсъци не са изключени, казва Федерика Саини Фасаноти от Института "Брукингс" в интервю..

публикувано на 27.06.20 в 12:14
Митинг на привърженици на опозиционния кандидат Рафал Тшасковски, 26 юни 2020 г.

Президентски избори в Полша: Дуда или Тшасковски?

Утре в Полша се провежда първи тур на президентските избори, които трябваше да се проведат на 10 май, но бяха отложени заради пандемията. През последните седмици настоящият президент Анджей Дуда - независим, но подкрепен от управляващата..

публикувано на 27.06.20 в 11:35

Анджела Родел, „Фулбрайт“: САЩ ще направят изключения за български студенти

Американският президент Доналд Тръмп обяви в понеделник нови ограничения за допускането на чужденци в Съединените щати, като Белият дом обясни, че целта е да се подкрепи пострадалата от коронавируса икономика с поне 525 000 работни места за..

публикувано на 27.06.20 в 11:08

По-високи такси за студентите от ЕС във Великобритания

Студентите от ЕС, които започват обучение в университети в Англия от следващата година, ще трябва да плащат по-високи такси. Това съобщи британското правителство, а причината е Брекзит. Говори се за тройно увеличение на таксите и лишаване на..

публикувано на 27.06.20 в 10:25