Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Любомир Каримански

Каримански: Актуализацията на бюджета може да бъде приета до 14 септември

" Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния осигурителен доход , докато начинът, предложен от служебното правителство, не стъпваше върху действителния осигурителен доход". Това  заяви пред БНР Любомир Каримански, председател на..

публикувано на 05.09.21 в 10:19
Росица Матева

Росица Матева: Още 2000 машини ще трябва да се купят при избори 2 в 1

" Избори 2 в 1 могат да бъдат организирани технически . Не за първи път ще се случи такова нещо.  Ще се наложи обаче да се купят още машини за гласуване и ЦИК обсъжда това ".  Това каза пред БНР Росица Матева, заместник-председател и говорител на..

публикувано на 05.09.21 в 09:53

Остров Св. св. Кирик и Юлита крие следи от цивилизации 6 хиляди години пр. Хр.

Отношението ни към остров Св. св. Кирик и Юлита трябва да бъде специално , каза в интервю за БНР министърът на културата проф. Велислав Микнеков. Той сподели свои впечатления от мястото и изрази възмущението си от опитите островът да бъде използван,..

публикувано на 29.08.21 в 14:57
Татяна Дончева

Татяна Дончева: Слави Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент

„Не може да се случи чудо. Още в петък, преди интервюто на Слави Трифонов, когато г-жа Нинова уведоми останалите политически сили кога им определя часове за консултации, тоест призова ги по интернет, беше ясно, че без ИТН не може да се получи..

публикувано на 29.08.21 в 12:40
Атанас Атанасов

Атанас Атанасов: Президентът даде мандата на БСП, за да е сигурен за актуализацията на бюджета

„Трябва да стане чудо, за да може да бъде реализиран мандатът на БСП, при условие, че Слави Трифонов заяви, че няма да даде подкрепа.“ Това каза пред БНР Атанас Атанасов, заместник-председател на парламента и съпредседател на „Демократична..

публикувано на 29.08.21 в 12:01
Филип Попов

Филип Попов: ИТН бетонира ГЕРБ - вместо да изчегърта, прави фина замазка

„ИТН наистина са ключови за формиране на редовен кабинет в рамките 46-ото НС. Но действително от интервюто на г-н Трифонов към тези кризи – икономическа, Covid криза, бежанската вълна, вече се добавя и следващата криза – парламентарната,..

публикувано на 29.08.21 в 11:22
Николай Денков

Проф. Николай Денков: Ще търся решения за учениците и учителите, няма да спасявам партийни проценти

„Нагласата е да открием присъствено учебната година, много внимателно – обещали сме го на първи клас за цялата страна, ако не сме в тъмночервената зона и не е затворен и бизнесът, и всички обществени събития.“ Това каза пред БНР министърът на..

публикувано на 29.08.21 в 10:37
Ангел Кунчев

Ангел Кунчев: Скептицизмът на обществото е необясним, започва да ме плаши

Забелязва се плато при първите области, които вдигнаха значително заболеваемостта – като Бургас, Търговище и Велико Търново, съобщи пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му там няма продължаващо нарастване на..

публикувано на 29.08.21 в 10:19
Георги Милков

Георги Милков: САЩ са в същата ситуация като СССР след изтеглянето им от Афганистан

" Това, което американците не успяха, е да направят афганистанците демократи, по същия начин, по който руснаците не успяха да ги направят комунисти. След 20 години присъствие в Афганистан САЩ са изправени пред същите въпроси, каквито стояха пред Москва..

публикувано на 22.08.21 в 12:15
Адвокат Николай Хаджигенов

Хаджигенов: Незабавни разговори с Трифонов, след като президентът връчи третия мандат

" Шансовете за правителство с третия мандат са добри и нашата идея е да покажем как трябва да се направи това - максимално публично и ясно ", заяви пред БНР  Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!". По думите..

публикувано на 22.08.21 в 11:44