Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Тодор Тагарев

Тодор Тагарев: Член 5-и е в сила, това е посланието от Мюнхенската конференция

Член 5-и от договора за НАТО е в сила, това е посланието от Мюнхенската конференция. И никой не го поставя под въпрос . Това заяви пред БНР министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев, който е част от българската делегация на Мюнхенската конференция...

публикувано на 18.02.24 в 11:09
Теменужка Петкова на заседанието на Комисията по бюджет и финанси на НС -  20 юли 2023 г.

Теменужка Петкова: МВнР не може да бъде канал за реклама на която и да е политическа партия

Нашата цел в никакъв случай не е избори 2 в 1. България няма необходимост от избори. България има нужда, да има диалог между партиите в управлението и да работим в интерес на страната. Но ако продължават да се правят такива разделителни линии..

публикувано на 11.02.24 в 13:36
Христо Иванов

Христо Иванов: Ако сме отговорни и политически зрели, няма причина да отиваме на избори

" Пред това управление и пред България стои един много важен въпрос и той е дали ще съумеем да покажем на себе си и на партньорите си навън, че можем да установим на своя територия законност и здрави институции, което означава да се преборим с..

публикувано на 11.02.24 в 12:40
Мирослава Тодорова

Съдия Мирослава Тодорова: Пробив е, че политическата система позволи да се говори за смяна на модела

Ние сме в извънредно тежка ситуация, но тя не е възникнала сега, предупреди съдия Мирослава Тодорова в интервю пред БНР. В предаването "Неделя 150" тя коментира случващото се в съдебната система, посоката на промените и конкретни случаи, като..

публикувано на 11.02.24 в 12:39

Николай Вълканов: Трябваше да се помисли за преструктуриране на малките стопанства

Преструктуриране чрез инвестиционни мерки за малките стопанства,  на мен ми липсва като решение на проблемите в българското земеделие. Очевидно, е че в определени направления на нас ни липсва конкуретоспособност, каза в интервю пред БНР агробизнес..

публикувано на 11.02.24 в 11:47
Иванка Шалапатова

Иванка Шалапатова: Не очакваме сътресение в покупателната способност след приемане на еврото

" Преминаването към еврото няма да бъде толкова болезнено, колкото хората се притесняват. Не очакваме сътресение в покупателната способност ". Това заяви пред БНР министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. "Напълно..

публикувано на 11.02.24 в 10:43