Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Иван Костов: За първи път номадите определят политическото мнозинство

  В предаването „Неделя 150” лидерът на ДСБ и съпредседател на "Синята коалиция" Иван Костов, заяви че за две години правителството на ГЕРБ е   загубило изключително много подкрепа . По думите на Костов, за първи път в страната мнозинството се..

публикувано на 26.06.11 в 12:45

Има несъответствия между обещанията на управляващите за повишаване на доходите и реалностите

В предаването "Неделя 150" лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев изрази съмнения за финансовото състояние на страната. Той каза, че разполага с информация за несъответствия между обещанията на управляващите за повишаване на..

публикувано на 26.06.11 в 11:08

Нона Караджова: Търговията с метали трябва да се регулира

Промените в Закона за управлението на отпадъците няма да навредят на търговията с метали , тази позиция застъпи в предаването "Неделя 150" министърът на околната среда Нона Караджова, по повод протестите на търговците на метали. Според..

публикувано на 26.06.11 в 09:24

Росен Плевнелиев: 56% от пътищата в България са в лошо състояние

  Според министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, най – големият срив на пътната мрежа в България е при пътищата от първи, втори и трети клас, които по думите му не са пипани през последните 25 години . В предаването..

публикувано на 26.06.11 в 07:55

Иво Маринов: Очакваме 10 % ръст на туристите през летния сезон

  По повод протестите на хотелиерите и ресторантьорите в най – големия ни черноморски курорт   " Слънчев бряг", заместник – министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов заяви в предаването "Неделя 150", че  обликът на..

публикувано на 26.06.11 в 06:48

БСП започва консултации за следващ вот на недоверие

Започваме консултации за следващ вот на недоверие, съобщи в предаването „Неделя 150” зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов. Намеренията за внасяне на вот на недоверие след вече преминалия вот по провала на..

публикувано на 19.06.11 в 09:00

Христова: Не може по такъв некомпетентен начин да се пипа в пенсионната система

Заради липсата на истинска антикризисна програма беше допуснато икономическата криза да стане социална. Това заяви в предаването „Неделя 150” лидерът на НДСВ и бивш социален министър Христина Христова. Тя подчерта, че доходите на хората трудно..

публикувано на 19.06.11 в 08:31

Меглена Кунева: Независимостта на съдебната система е независимост на гражданите

С много голяма тревога гледам на случващото се във Висшия съдебен съвет, заяви в предаването „Неделя 150” кандидатът за президент Меглена Кунева. Знам, че България очаква доклада за напредъка ни в областта на правосъдието и вътрешния ред. Смятам, че даваме..

публикувано на 19.06.11 в 08:17

Симеон Дянков: Нямам притеснения за фискалния резерв

Нямам притеснения за фискалния резерв. Той е там, точно за да е един вид възглавница - да омекотява колебанията на месечна основа. Приходите вървят по план, така че и фискалният резерв ще си остане до края на годината над това, което сме го..

публикувано на 19.06.11 в 08:00

Томислав Дончев: Усвояваме европарите по-бързо от всякога, но това не е достатъчно

България усвоява европейските пари по-бързо от когато и да било, но това далеч не е достатъчно. Това заяви министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев в предаването „Неделя 150”. В момента Държавен фонд „Земеделие” и..

публикувано на 19.06.11 в 07:45
Подкасти от БНР