Музик мания

сряда
от 14.30 до 15.30 часа

Мания - страст, силно желание, лудост
Единственото място където звучи всякаква музика - място за специалните проекти и идеи на големи и не толкова известни музиканти. Време за да чуете творбите на прочути композитори в най-невероятни изпълнения. Часът когато ще се забавлявате със звуците издавани от най-странните инструменти изобретени от човека. Всичко за което може да си помислите или научите, че съществува по света и което издава звук един ден ще бъде представено в този час за пристрастени.

Екип: Светлана Димитрова

Публикации

Пет вердиеви постановки с прожекции в Музикалната академия

От днес ценителите на опера ще има още една примамлива възможност да гледат знакови спектакли в техните филмови варианти. Оперните постановки са на театър „Реджо“ и ще могат да се гледат благодарение на сътрудничеството между три институции – театъра в..

публикувано на 23.02.18 в 08:51
Елина Гаранча

Елина Гаранча и новите ѝ героини

Мисля, че трябва да надникнем във вътрешния свят на всички тези жени и те да бъдат пример за хората, които по някаква причина са в тежък момент от живота си - нещастна любов, предателство, загуба на власт, сбогуване с близки. В моя всекидневен живот аз съм..

публикувано на 10.10.17 в 16:45
Детска вокално-театрална формация „Таласъмче”.

„Трите феи и спящата красавица” - премиера в ефира на програма „Христо Ботев”

В навечерието на Първи юни Българското национално радио поднася на своите най-малки слушатели музикален подарък. В следващите минути ще чуете най-новия ни студиен запис за деца - мюзикъла „Трите феи и спящата красавица” по приказката на Шарл Перо. Музиката..

публикувано на 30.05.17 в 10:10
Тенорът Михаил Светлев в различни роли от неговия репертоар

Представяме тенора Михаил Светлев

Животът му прилича на приказка. Момчето, което завършва Софийската духовна семинария, покорява световните оперни сцени. Десетки роли, стотици спектакли, хиляди мили – един живот посветен на операта. Сред най-близките му приятели са Тито Гоби, Мстислав..

публикувано на 23.11.16 в 11:35

Нов храм на музиката

Всяко лято площадът пред храм-паметника „Александър Невски“ се превръща в сцена, на която Софийската опера поднася на своята публика ново, атрактивно оперно заглавие. Тази година това беше зрелищната постановка на „Набуко“, за която акад. Пламен Карталов..

публикувано на 28.07.16 в 14:50
Момент от репетицията

Суперпродукция на „Набуко“ със световноизвестни изпълнители в София

Постановката е на акад. Пламен Карталов, диригент е Михаил Синкевич. Само шест са спектаклите и доколкото разбрахме билетите са на привършване. Може би мнозина, минавали край храм-паметника, са забелязали сцената с изградените висящи градини на Вавилон,..

обновено на 21.07.16 в 17:52
Сцена от постановка на „Аида“ на Оперния фестивал в Шверин.

Крум Гълъбов пее в „Аида“ в Шверин през юли и август

От 17 години в Шверин се провежда летен оперен фестивал на открито, като за декор се използва великолепният градски център. Целият град и специално пристигнали за спектаклите от цяла Европа живеят с музиката на Верди през този юли и август. Оперният..

публикувано на 20.07.16 в 15:35

Представяме проектите на Любка Биаджони цу Гутенберг

Преди турнето в Германия и Австрия със своя оркестър София симфоникс Любка Биаджони постави няколко акцента от програмата на концертите и разказа за бъдещите си проекти. В очакване сме на няколко интересни предложения за българските меломани – концерт с..

публикувано на 20.07.16 в 09:06

Срещи в ефира – българският дебют на концертната двойка Мариета Петкова и Веско Пантелеев-Ешкенази

Чудесно е да бъдеш на фестивал. Всеки път след като се завърна от подобно събитие чувствам прилив на нови идеи, чувствам се обогатена и вдъхновена. Още повече, когато става дума за международния фестивал „Мартенски музикални дни” в Русе. Редки са..

публикувано на 13.04.16 в 09:10
Людмил Ангелов и Ина Кънчева

Полин Виардо – песни и мазурки

Любовта към непознатото, стремежът да се откриват новости събира певицата Ина Кънчева и пианиста Людмил Ангелов. Известно време те издирват на различни места забравени пиеси на една великолепна певица, а оказва се и добър композитор - Полин Виардо...

публикувано на 05.04.16 в 13:09