Музик мания

сряда
от 14.30 до 15.30 часа

Мания - страст, силно желание, лудост
Единственото място където звучи всякаква музика - място за специалните проекти и идеи на големи и не толкова известни музиканти. Време за да чуете творбите на прочути композитори в най-невероятни изпълнения. Часът когато ще се забавлявате със звуците издавани от най-странните инструменти изобретени от човека. Всичко за което може да си помислите или научите, че съществува по света и което издава звук един ден ще бъде представено в този час за пристрастени.

Екип: Светлана Димитрова

Публикации

Анжела Тошева

Анжела Тошева представя музика за деца и възрастни от Дебюси

Клод Дебюси пише за малката си дъщеричка Клод-Ема клавирния цикъл „Детски ъгъл“ и балета „Кутията с играчките“ по текстове на Андре Еле. Балетът е за пиано и рецитатор, и е създаден непосредствено преди Първата световна война. Оркестрира го по насоки от..

публикувано на 25.02.20 в 10:25

Бенджамин Епл изпълнява песни от Шуман и Григ

На 24 април младият немски баритон Бенджамин Епл ще бъде гост в концерт на Софийската филхармония. В зала „България“ той ще изпълни „Песни за мъртвите деца“ на Густав Малер под диригентството на Клаус Петер Флор. „Музик мания“ представя проекта на певеца с..

публикувано на 19.02.20 в 14:36

Гала концерт за 100-годишнината от рождението на Руслан Райчев

Избрани моменти от записа на концерта състоял се на 13 ноември миналата година, както и спомени на Петър Райчев за атмосферата в дома на Маестрото, ще прозвучат в предаването „Музик мания“ на 12 февруари от 14.30 часа . С прочутия хор „О,..

публикувано на 11.02.20 в 16:15
Бенжамен Бернхайм

Новата звезда на френската опера издаде първия си диск

Изключителният френски лиричен тенор Бенжамен Бернхайм подписа ексклузивен договор с Deutsche Grammophon през април 2019 г. „Със своята зряла музикалност, мощно сценично присъствие и ангажираща личност Бенжамен Бернхайм се откроява сред останалите оперни..

публикувано на 14.01.20 в 10:15
Илдар Абдразаков

„Музик мания“ представя първия самостоятелен албум на баса Илдар Абдразаков

Дискът е записан с оркестър „Метрополитен“ на Монреал с диригент Яник Незе-Сеген и включва арии от оперите на Джузепе Верди – „Набуко“, „Атила“, „Ернани“, „Симон Боканегра“, „Луиза Милер“, „Сицилианска вечерня“ и „Дон Карлос“. „Илдар Абдразаков затвърди..

публикувано на 07.01.20 в 10:35

„Opus Dei“ концерт с песни на Волфганг Амадеус Моцарт и Рихард Щраус

На 30 май в рамките на международния фестивал „Софийски музикални седмици“ концерт с песни от Моцарт и Рихард Щраус ще изнесат оперните певици Цветана Бандаловска и Марияна Панова съпровождани от пианистката Боряна Ламбрева . „Това е наша идея, която..

публикувано на 28.05.19 в 16:57

Ансамбъл „Ла Росиньол“ – музика за пеене и танци от времето на Ренесанса

На 22 март в програмата на фeстивала „Мартенски музикални дни“ беше включен концерт на Ансамбъла „Ла Росиньол“ . Блокфлейти, гайда, хърди-гърди, портативен орган, лютня, ренесансова китара, различни ударни съпровождаха танците и песните звучали в..

публикувано на 09.04.19 в 15:30
Мие Мики

Мие Мики – „Кралица на класическия акордеон“

„Музик мания“ представя прочутата японска изпълнителка. Спомням си колко силно впечатление ми направиха нейните първи записи, които чух след първото й гостуване у нас. Оттогава все се надявах да я чуя и срещна на живо и ето че получих тази възможност..

публикувано на 03.04.19 в 11:07
Жан-Кристоф Спинози

Огнен, буен, бароков, модерен – това е Жан-Кристоф Спинози

„Той предизвиква бури, не се страхува от приливите и отливите, за да засити първата си страст: да разруши традициите в класическата музика, да разкрие цялата й модерност и да я направи достъпна за всички“. През 1991 г. в Брест, Франция..

публикувано на 02.10.18 в 14:11
Аглика Генова и Любен Димитров

Нов диск на клавирно дуо Аглика Генова, Любен Димитров

Завръщат се от Русе. Там имаха концерт заедно с Татяна Колева с творби на американски композитори. Щастливи са, че отново са свирили в родния си град. Щастливи са и, че през лятото – на 4 юни ще свирят в Пловдив, поканени от Мила Павлова за фестивала „Дни..

публикувано на 27.03.18 в 17:16