Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Роса Соколова: Обичам да се будя от два божествени звука - на камбаната и минарето

Защо Кърджали е уникален, защо го чувстваме като нашият си град, з ащо навсякъде където и да сме, чувстваме една болка по родното място, по родния град, по бащиния си дом? Кое ни сродява,  кое не бива да ни разделя, и защо политиците биха сбъркали..

публикувано на 31.10.21 в 18:09

Пекарят Снежана Орлова: Брашното от твърда пшеница е най-важно за пицата

Всеки обича пица. И не само това, но всяка домакиня си има свое любима рецепта за пица. Но със сигурност за това най-италианско ястие най-важното е тестото, а истинското майсторство е именно там, в разточването му с необходимата дебелина и..

публикувано на 27.10.21 в 15:04

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и слънчев есенен ден, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Надявам се, да сте на 90 мегахерца, защото ви очакват два часа , наситени с хубави и вкусни преживявания! В първата част на предаването, ви..

публикувано на 20.10.21 в 12:04

Френските макарони - защо френски, а не италиански?

На 25 октомври е световният ден на макароните или паста както е прието от италиански. В Италия годишно на човек се падат по 28 к г паста, следвана от Тунис, Венецуела, Гърция и Швейцария. Много хора не знаят, но сварените спагети са открити..

публикувано на 13.10.21 в 17:22

Душата бръчки няма

Как може да се живее пълноценно и със сребро в косите? Отговор дават пенсионери от Кърджали. Възрастни д ами на възраст от 50 плюс до 70 плюс намират утеха в гимнастика, танци и пеене, вместо да стоят у дома и да губят интересите си. За..

публикувано на 13.10.21 в 16:18

Тиквена крем супа с кокосово мляко

Eсента в Германия ухае не само на вино ризлинг , лучник и на супа с ементал, но и на разходка в природата, и разбира се, на тикви. Тикви от сорта "Хокайдо". Традиционната за Япония тиква е богата на витамини и минерали, като съдържа калций,..

публикувано на 13.10.21 в 15:44

Вирее ли лозе на баир?

Вирее ли лозе на баир? Вирее, но в Германия. Там, в околностите на плавателната река Мозел, се простират масиви с грозде, от което се прави прочутият ризлинг. Такъв е баирът, че за да може тракторът да обработва земята около тях, машината се..

публикувано на 13.10.21 в 15:00

Кулинарната книга "Ухае на... България" издаде зад граница Петя Аргирова

Книга, посветена на българската кухня , издаде приятелката на радио Кърджали и "Вкусен следобед" Петя Аргирова от Германия. Книгата „ Ухае на… България“ може да бъде купена онлайн по целия свят. Книгата е базирана на големите български..

публикувано на 13.10.21 в 14:17

Рецептите на Росица Генчева - кьопоолу в хаванче и зелени домати в буркан

Есента е време, в което българинът традиционно приготвя своята зимнина, не само за да съхрани лятото в буркани, но и да си набави необходимата доза витамини през студените дни. Това е сезонът на лютеницата, киселото зеле и домашните туршии...

публикувано на 27.09.21 в 12:49