Слушайте!

До понеделник служебният премиер трябва да представи нов състав на кабинета

Президентът Румен Радев възложи на служебния премиер Димитър Главчев да предложи нов състав на служебно правителство. "Кризата в една институция не може да бъде гасена с разпалване на пожар в друга. Следва да предложите внимателно промени в състава на..

публикувано на 22.08.24 в 13:58
Тошко Йорданов

Политиците търсят изход от кризата със служебното правителство

"Това не бе никакъв председателски съвет. Той не може да реши нищо", заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Според политика на срещата, свикана в парламента от "Продължаваме промяната – Демократична България"..

публикувано на 20.08.24 в 13:15

ГЕРБ искат оставка на вътрешния министър и бързо отиване на избори

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен. Призовавам президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев да намерят формула, за да изберат някой приемлив и по най-бързия начин да отиваме на избори. За това..

публикувано на 20.08.24 в 11:16

Изборите се отлагат, президентът не прие проектокабинета “Кожарева”

Президентът Румен Радев не прие оставането на Калин Стоянов за министър на вътрешните работи и отказа да подпише указ за назначаване на служебно правителство, начело с Горица Грънчарова - Кожарева. Държавният глава поиска от номинираната за..

обновено на 19.08.24 в 16:24

Дезинформация е, че Горица Кожарева няма да успее да състави кабинет

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда, че номинираната за служебен министър-председател Горица Кожарева ще успее да представи състав на правителство. По думите й, друго твърдение, писание и внушение е дезинформация . Попитана какво ще се..

публикувано на 18.08.24 в 09:07

Депутати предлагат да има камери в асаньорите и кулоарите на НС заради случаите на насилие

Депутати от ПП-ДБ и от разпадналата се парламентарна група на “Величие” внесоха проект на решение за поставяне на камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на Народното събрание. Целта е да бъде гарантирана сигурността на народните..

публикувано на 17.08.24 в 09:56

Парламентът може да заседава извънредно за клетва на новия служебен кабинет

Служебният кабинет с премиер Горица Грънчарова-Кожарева може да положи клетва на извънредно заседание на парламента във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание..

публикувано на 16.08.24 в 17:22

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция ще взимат пръстови отпечатъци на пристигащите чужденци Турските власти планират да взимат пръстови отпечатъци на чужденците, пристигащи в страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая пред..

публикувано на 16.08.24 в 10:50

Делян Пеевски: Актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет

По повод журналистически въпроси относно упреците на ПП-ДБ и “Възраждане”, че използва прокуратурата като бухалка по случая с проверката срещу Румен Гайтански – Вълка, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски попита на свой ред защо прокуратурата не прави..

публикувано на 15.08.24 в 13:21

Бойко Борисов призова политиците да смекчат тона

“По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори”, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През последните три години у нас са проведени шест предсрочни парламентарни..

публикувано на 15.08.24 в 11:13