Слушайте!

Отправиха послание към Камарата на представителите на САЩ за България

Конгресменът Джо Уилсън, републиканец от щата Южна Каролина, основател и съпредседател на конгресната Група за приятелство с България, отправи обръщение пред Камарата на представителите, посветено на страната ни. Това съобщи във Фейсбук..

публикувано на 08.08.24 в 13:52
Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15
Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25

България поема към поредни парламентарни избори

След като парламентарната група на партия "Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев продължава с процедурата по назначаване на служебно правителство и насрочване на седми предсрочни..

публикувано на 05.08.24 в 13:44

Железопътна линия към България стана нежелана от новите управляващи в Скопие

През последните няколко седмици новото правителство в Северна Македония начело с Християн Мицкоски изненадващо поиска да бъде прекратено строителството на железопътната линия към България. Аргументите на македонската страна са, че проектът за..

публикувано на 05.08.24 в 10:50
Слави Трифонов

ИТН връща мандата за съставяне на кабинет неизпълнен

“Има такъв народ” ще върне утре на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, съобщи във фейсбук страницата си лидерът на партията Слави Трифонов. “ Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно..

публикувано на 04.08.24 в 16:00

ГЕРБ-СДС отказа да подкрепи правителство с мандата на ИТН

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с третия мандат, стана ясно след тричасови консултации с “Има такъв народ”. На тях мандатоносителят ИТН представи приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика. Разговорите започнаха с въпрос..

публикувано на 03.08.24 в 14:21
Димитър Главчев

Запазването на българския език и култура сред българските общности зад граница е изключително важно

Служебният премиер Димитър Главчев се ангажира през своя мандат да приведе в действие законодателните промени, свързани със Съвета за координация на политиките за българите извън страната. “ Срокът за приемане на правилник за Съвета и дейността му е..

публикувано на 03.08.24 в 09:06

Румен Радев поздрави Гордана Силяновска-Давкова по случай националния празник на РСМ

Държавният глава Румен Радев поздрави президента и гражданите на Република Северна Македония по случай празника на страната Илинден – Ден на републиката. “Саможертвата на героите от Илинденско-Преображенското въстание носи паметта през..

публикувано на 02.08.24 в 13:10