Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гонзо се надява на позитивен резултат срещу Ред Бул Залцбург

Спортният директор и временен наставник на Левски Георги Иванов не скри надеждите си за позитивен резултат при утрешното гостуване на Ред Бул Залцбург в мача от третия кръг в група "G" на Лига Европа. "Сините" заминаха тази сутрин за Австрия, където ще се опитат да прекъснат серията си от две последователни загуби в надпреварата. "Тръгваме с добро настроение. Ще се опитаме да се представим добре и ако можем, да вземем нещо. Във всеки един мач има шанс", каза Иванов на летище "София". Спортният директор на Левски не скри, че психологическото състояние на футболистите не е оптимално с оглед на черната серия и седемте поредни срещи без успех във всички състезания от края на август насам. "Нормално е да има срив психиката след толкова много загуби. Именно затова се опитваме да вдигнем самочувствието на футболистите. Те могат да играят футбол, показаха го в определени моменти в последните мачове, но ги няма резултатите", каза Иванов. В общи линии Георги Иванов е наясно със стартовия състав, а и опциите му са намалени заради контузиите на основни фигури в тима като Елин Топузаков, Юсеф Рабех, Дарко Тасевски, както и отсъствието на новото попълнение Димитър Телкийски, който няма картотека. Лусио Вагнер и Саша Симонович също пропускат двубоя в Залцбург заради травми. "Не се притеснявам от промените в групата. Разчитам на всички играчи. Ще излезем с най-доброто, с което разполагаме и се надявам да ги изненадаме", каза Иванов. Доскорошният скаут Антони Здравков е наясно със силните и слабите страни на съперника. "Австрийците имат своите слабости като всеки един отбор. Основната им сила е бързината. Те почти не задържат топката и тя се движи на висока скорост. За това им помага и изкуственото игрище на стадиона в Залцбург. Естествено те са доста атлетични. Въобще са типичен представител на школата в Германия и Австрия", коментира Здравков, който вчера официално беше назначен за старши треньор, тъй като притежава необходимия лиценз "Про". Футболистите на Левски са наясно със съперника и се надяват на добра игра и на добър резултат.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40