Слушайте!

Време за разговор

Видеокастът „Време за разговор“ е насочен предимно към млади хора от различни националности, които живеят, учат или работят в България, както и към наши сънародници от българските общности в Украйна, Молдова, Русия и други държави. Те са и основни участници в продукцията.

Авторът Георгий Каиш е бесарабски българин от Молдова. В момента е студент в УНСС – София, специалност Международни икономически отношения.

Бесарабският поет Димитър Боримечков: Родината е там, където е душата

Българската следа в Молдова е от преди повече от 200 години. По време на османското робство много българи търсят спасение извън пределите на родината си и мнозина от тях намират убежище в Бесарабия. Такъв е случаят и с рода на Димитър Боримечков – поет,..

публикувано на 21.06.22 в 08:10

Най-доброто време в живота - 2 част

Как изглеждат животът и младостта през погледа на две български студентки – едната от Бесарабия, другата – от България? Историята продължава във видеопоредицата на Радио България - „Време за разговор“. След като в първата част на епизода..

публикувано на 07.06.22 в 08:00

В Дома на детското творчество в Тараклия

В новия епизод на „Време за разговор“ Радио България ви пренася в Тараклия, центъра на българската култура в Република Молдова. В местния Дом на детското творчество бесарабските българи играят хоро, пеят български песни, четат Вазов...

публикувано на 24.05.22 в 08:00

Най-доброто време в живота - 1 част

Как изглежда младостта и живота в България през погледа на две студентки от Пловдивския университет – това е основният лайтмотив на новия епизод от видео поредицата на Радио България - „Време за разговор“. Герой на първата част е Арина Димова -..

публикувано на 10.05.22 в 08:00