Българските стартъпи получават по-лесен достъп до капитали от Германия и света

Българските стартиращи компании ще имат по-бърз и лесен достъп до капитали от Германия и целия свят. Това става възможно след като Българската фондова борса (БФБ) стана партньор на Deutsche Börse Venture Network. От БФБ посочват, че немската..

публикувано на 14.04.21 в 15:13

Бъдеща платформа ще дава среща на науката и бизнеса

Българската наука е на високо ниво и има какво да предложи както на националните, така и на чуждестранните инвеститори. Но за да успее да ги привлече, тя се нуждае от ефективен трансфер на технологии. Създадени ли са обаче условия, за да може научните..

публикувано на 12.04.21 в 11:10

Меморандум ще спомага за дигиталната трансформация в България

Меморандум за сътрудничество с „Майкрософт България” ще способства за дигиталната трансформация, образованието и цифровата грамотност у нас. Документът бе подписан днес от Калин Димчев, представител на компанията за страната ни, и министрите на..

публикувано на 09.04.21 в 19:53

Представят Стратегия за растеж и конкурентоспособност на България

Днес Съветът по икономически и публични политики ще представи „Стратегия за дългосрочен ускорен растеж и конкурентоспособност на България“ . Стратегията предлага дългосрочна визия за икономическото развитие на страната.  Акцент в стратегията са..

публикувано на 08.04.21 в 06:35

Българският бизнес гледа с оптимизъм на развитието

58% от българските бизнес лидери очакват икономически растеж през следващата една година. 68% от тях очакват увеличение в приходите на компаниите си, но само 15% имат планове за навлизане на нов пазар. Това показва 24-тото глобално проучване на..

публикувано на 07.04.21 в 15:49

Икономическите залози на партиите в бъдещия парламент

С последния си вот, българите категорично показаха, че искат коренна промяна в управлението. Близо година, те демонстрираха по площадите намерението си да сложат край на досегашните политически тенденции, които крепят статуквото в продължение на..

публикувано на 06.04.21 в 11:17

За 1 година пандемия държавният дълг нарастна с 22,5%

Държавният дълг нарасна с 2,72 млрд. евро или с 22,5% за година. Дългът на подсектор „Централно управление“ към края на февруари 2021 г. възлиза на 14,8 млрд. евро, обявиха от Министерството на финансите. В края на февруари 2020 г. дългът бе в размер..

публикувано на 01.04.21 в 16:19

България ще има две газови борси

Едва проходила държавната газова борса „Газов Хъб Балкан“ в България се сдоби с конкурент , предаде 3e-news.net. Това става ясно от решения на Комисията за енергийно и водно регулиране, взети на закрито заседание. Едното от решенията се отнася до..

публикувано на 01.04.21 в 13:55

Представят Зелен център за иновации

Българската фондова борса /БФБ/ и Българската независима енергийна борса /БНЕБ/ ще представят днес Зелен център за иновации /Green Finance & Energy Centre – think tank за устойчиви финанси и енергетика/ , съобщиха от БФБ. Ще бъдат обяснени..

публикувано на 31.03.21 в 06:00

България отново е в локдаун – как го понася бизнесът?

От  22 март България е в трети локдаун от началото на пандемията. Табелката „Затворено“ отново е на вратите на стотици фирми. Как това ще се отрази на българския бизнес? Според Адриан Николов от Института за пазарна икономика (ИПИ)..

публикувано на 22.03.21 в 13:41