Covid-19 застрашава и розопроизводството в България

Месец май е празничен за всички градове, в които се отглежда маслодайната роза. Този стар поминък на българите изпитва сериозни трудности в условията на пандемия. Въпреки че площите с розови насаждения у нас са много, цветът им може да остане..

публикувано на 15.05.20 в 12:45

Дискутират се мерки в подкрепа на бизнеса и след извънредното положение

Въпросът за излизане от кризата, породена от Covid-19, става все по-актуален в България. На този етап решаването му е свързвано предимно с мерки за подпомагане на най-засегнатите звена в икономиката – малките и средни предприятия. Потвърждение за..

публикувано на 30.04.20 в 09:50

8 финансови инструмента ще подкрепят бизнеса и гражданите в България

Чрез 8 различни финансови инструменти с публичен ресурс от около 4, 5 млрд. лева (2.3 млрд. евро) държавата ще подкрепи малкия и средния бизнес, самонаетите и лицата с неплатен отпуск заради кризата, породена от пандемията с Covid-19. Това заяви на..

публикувано на 21.04.20 в 12:52

Икономическата социология за българина и кризата

В тези дни на тежка вирусна криза се множат социологическите изследвания за мнението на българите относно ставащото около и с тях. На преден план са въпросите, които касаят здравните проблеми и мерките на властите за ограничаване на периметъра..

публикувано на 14.04.20 в 11:14

Нова насока за развитието на родното земеделие заради коронавируса

Българските зърнопроизводители се притесняват за пласирането на продукцията си, тъй като тя намира пазари предимно в чужбина. И ако епидемията от COVID-19 се разрасне, това може да попречи новите зърнени култури да достигнат до клиентите по..

публикувано на 06.04.20 в 11:39

Българските региони не могат изкуствено да се развиват равномерно

В четири последователни текста Радио България фокусира вниманието върхуинвестиционните и икономическите проблеми и предимства пред българските планови райони. Движейки се по часовниковата стрелка от Северозападния, Северния централен,..

публикувано на 01.04.20 в 11:30
Опашка пред НОИ

COVID-19: Спешни мерки на правителството срещу безработицата

След два дни трудни на преговори между правителството, от една страна, и социалните партньори в лицето на синдикатите и работодателските организации, от друга, правителството прие пакет от мерки за компенсиране загубите на бизнеса от кризата с..

публикувано на 31.03.20 в 11:11

Международните товарни влакове продължават да пътуват, няма риск от пренасянето на зараза

Международните товарни превози по железен път продължават да се извършват, каза за БТА инж. Иван Личев, управител на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД. При пресичането на границите няма риск от пренасяне на коронавируса, тъй като във влаковете не..

публикувано на 30.03.20 в 12:33

Държавна помощ за бизнеса в условията на COVID-19

Българският пакет от социално-икономически мерки е сходен с този в други държави – коментира пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев . По думите му, автоматична подкрепа от държавата ще получи онзи бизнес, който страда най-много от въведените..

публикувано на 29.03.20 в 10:40

Бизнес с човешко лице по време на COVID-19

В разразилата се безмилостна коронавирусна криза след 13 март т.г.,   българският бизнес демонстрира  солидарност и социална отговорност всеки ден . И това при положение, че е сред най-силно пострадалите от пандемията, търпи удар след удар и..

публикувано на 26.03.20 в 10:32