Гробът на Гоце Делчев в православната църква „Свети Спас“ в Скопие.

Съвместната работа на историците от България и Северна Македония е много далеч от желаното

Историците от Република Северна Македония временно прекратиха работата на смесената българо-македонска комисия по спорните исторически и образователни въпроси. За трудностите в работата на Комисията пред Радио България разказа нейният съпредседател..

публикувано на 12.12.19 в 13:07

България наложи Западните Балкани трайно в дневния ред на ЕС

Западните Балкани и техният напредък по пътя към европейското членство бяха тема на конференция в София с участието на дипломати, депутати, учени и експерти от всички балкански държави. Събитието се проведе под патронажа на Фондацията за..

публикувано на 09.12.19 в 13:08
Посланик Райчевски на откриването на 15-тата международна среща на българските медии в Тирана

Наблюдава се ръст на стокообмена между България и Албания

Националният празник на Албания, 28 ноември, тази година е белязан от трагични обстоятелства – тежкото земетресение, което разтърси страната преди два дни, взе десетки жертви, стотици са ранените, а материалните щети сасериозни. Денят на..

публикувано на 28.11.19 в 12:16
Бойко Борисов:

САЩ ще получат своя дял от неосъществените руски енергийни проекти в България

При заминаването за САЩ, премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да допусне база на НАТО на българското Черноморие. Борисов не си хвърля думите напразно, той знаеше, че никой във Вашингтон няма да иска от България това. Още повече, че президентът..

публикувано на 26.11.19 в 11:24

Разговорите на премиера Бойко Борисов в Солун – елемент от нова динамика на Балканите

В рамките на Четвъртата среща на върха в Солун, провеждана под патронажа на гръцкия президент Прокопис Павлопулос, премиерът Бойко Борисов разговаря с колегите си от Гърция и Северна Македония – Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. Диалогът се вмества в..

публикувано на 15.11.19 в 11:35

Три десетилетия след 10 ноември 1989 година

10 ноември 1989 година започва като обикновен ден за гражданите на Народна република България, но последвалите събития го превръщат във важна историческа дата, свързана с началото прехода от социализъм към демокрация. Съвременници разказват, че в..

публикувано на 10.11.19 в 09:05

Пъстри картини в местната власт след втория тур на изборите в България

Ако съдим по официалните данни на ЦИК, вторият тур на местните избори в България, проведен на 3 ноември, не е променил съотношението на силите, очертано преди седмица от първия. Водеща сила в местната власт продължава да е водещата и в..

публикувано на 04.11.19 в 11:27

Вторият тур на местните избори в България приключи

Официално приключиха проведените тази неделя в България балотажи за избор на кметове в 196 общини. Вотът протече в спокойна обстановка в цялата страна, без съществени нарушения на обществения ред, съобщават от МВР и областните администрации. Централната..

публикувано на 03.11.19 в 20:55

ГЕРБ спечели кметските постове в трите най-големи града на България

По данни от екзит половете на всички социологически агенции, управляващата партия ГЕРБ печели на втория тур на местните избори кметските места в трите най-големи града в България. Опозиционната БСП печели в значимите областни центрове Русе и..

публикувано на 03.11.19 в 20:28

ЦИК отчита по-малко малко жалби за нередности на втория тур

Жалбите и сигналите за нередности по време на втория тур на местните избори в България са с около 7 на сто по-малко, отколкото на първия, съобщи Централната избирателна комисия час преди приключването му. Балотажът за кмет в над една трета от общините е..

публикувано на 03.11.19 в 19:23