Москва: Обвиненията срещу руските дипломати в София са измислени

Изразяваме съжаление заради решението на официална София да обяви служителите на търговското представителство на Русия в България за персона нон грата на основание на измислени обвинения . Това ще навреди на двустранното сътрудничество, пише в..

обновено на 24.09.20 в 15:54

Нужно е решение на българо-македонския спор за историята

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев каза, че Гоце Делчев е македонски революционер, но факт е, че българите го смятат за български , предаде БТА. За да се сближат позициите на двете страни по историческия спор , Заев заяви, че ще се срещне..

публикувано на 23.09.20 в 14:27
Бюст-паметник на Гоце Делчев, парк „Борисова градина“

За историческите спорове и евроинтеграцията на Северна Македония

Напредъкът на Скопие по пътя към Европейския съюз да бъде обвързан с прилагането на Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество със Северна Македония, подписан през 2017 г. Меморандум с това и други условия за българската подкрепа..

публикувано на 21.09.20 в 10:06

По съседски ...

В Скопие са разтревожени от българския Меморандум до ЕС В Северна Македония опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ провежда серии от протестни демонстрации срещу правителството на Зоран Заев. Една от засегнатите теми от тях е спорът за..

публикувано на 18.09.20 в 12:50

Президентът налага вето върху промените в Изборния кодекс

Манипулация на изборите и доразпределяне на порциите във властта стоят зад промените в Изборния кодекс, смята президентът Румен Радев, който присъства на литургията по случай Деня на София. Това е причината той да наложи вето над приетите в Народното..

публикувано на 17.09.20 в 12:46

Групата за мониторинг към ЕК пита главния прокурор дали разследва премиера

Работи ли главният прокурор по публикуваната в испанските медии информация за разследване на схема за пране на пари в Барселона, за която се твърди, че е свързана с премиера Бойко Борисов ? Това е един от въпросите, зададени към офиса на Иван Гешев от..

публикувано на 16.09.20 в 10:57

Корнелия Нинова печели изборите за председател на БСП

Корнелия Нинова получава 81,5% подкрепа от имащите право на глас малко над 80 хиляди социалисти на първия пряк избор за председател на Българската социалистическа партия. Така Нинова остава начело на БСП за следващите четири години...

обновено на 13.09.20 в 16:24

Българските социалисти си избират лидер

Членовете на Българската социалистическа партия избират днес председател на партията.  За първи път в историята на партията лидерът ще бъде избран с пряк вот.  В надпреварата се състезават  четирима кандидати  - досегашният лидер..

обновено на 12.09.20 в 17:47

Илияна Йотова: Експертен кабинет би се разминал с исканията на протестиращите

„Времето на варианта с експертен кабинет отдавна мина“. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в интервю за БНТ по повод ситуацията в страната и продължаващите 66-ти ден антиправителствени протести. Според Йотова такъв кабинет би носил белега на..

публикувано на 12.09.20 в 11:40

По съседски ...

Продължава средиземноморската криза между Турция и Гърция Няма прогрес в НАТО за спиране на ескалацията в Източното Средиземноморие между Турция и Гърция. Анкара иска преговори без предварителни условия. Атина настоява за изтегляне от..

публикувано на 11.09.20 в 11:09