Ще успее ли ентусиазмът от протестите да „роди“ и нова политика

Нежеланието на властта да чуе гласовете на протестите, които вече близо месец настояват за оставките на правителството и на главния прокурор, захранва решимостта на демонстрантите да доведат започнатото до успешен край. Все повече блокирани..

публикувано на 03.08.20 в 09:12

Протестиращи: Който стои прекалено дълго във властта, се самозабравя

Преди 30 години българите излязоха на площадите с искането да преосноват държавата си, която трябваше да се раздели с тоталитарното устройство. Днес хора от цяла България отново протестират с една цел - най-после да живеят в демократична правова страна...

публикувано на 30.07.20 в 09:43

България и Гърция ще привличат IT-инвестиции към Балканите

В Атина българският външен министър Екатерина Захариева изрази подкрепа за Гърция и Кипър и потвърди позицията на София, че суверенните права на всички държави в ЕС трябва да бъдат спазвани в съответствие с международното право. Тя изрази надежда за..

публикувано на 27.07.20 в 18:35

Парламентът гласува промените в кабинета "Борисов 3"

Парламентът освободи от длъжност министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на туризма Николина Ангелкова...

обновено на 24.07.20 в 13:02

Обявиха смяната на 4-ма министри от кабинета "Борисов 3"

След срещата на партньорите от управляващата коалиция ГЕРБ – „Обединени патриоти“ премиерът Бойко Борисов обяви промените в правителството.  Вътрешният министър Младен Маринов ще бъде заменен от Христо Терзийски , който е офицер от кариерата в..

публикувано на 23.07.20 в 11:46

Ефикасен национален план ‒ новото условие за получаване на европари

Събитията в България отекват силно в Европа. Притеснителен е фактът, че продължава да се говори толкова силно за корупция и злоупотреби с европейско финансиране. Това хвърля сянка върху нашата позиция в ЕС и вероятно ще повлияе на начина, по който..

публикувано на 22.07.20 в 12:24

Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството

Петият вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов не успя да свали управлението. Вотът бе преодолян с гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти". „За” падане на правителството гласуваха 102 депутати от БСП и ДПС. „Против” отстраняването на..

обновено на 21.07.20 в 12:46
Бойко Борисов на Съвета на ЕС в Брюксел

Единен европейски протокол за мерките срещу Covid-19 поиска Бойко Борисов

Втори ден в Брюксел лидерите на държавите от ЕС не могат да постигнат компромис за плана за възстановяване от пандемията от Covid19 и за многогодишния бюджет на блока. Българският премиер Бойко Борисов също е в Брюксел. За гореща размяна на реплики..

обновено на 18.07.20 в 23:18

Президентът и премиерът – с позиция за протестите и „ремонта“ на кабинета

Според държавния глава Румен Радев, „прегрупирания в правителството“ не могат да го спасят и да върнат доверието на хората . Затова, по думите му, протестите с искане на оставки ще продължат.  В Пловдив, където се срещна със студенти от специалност..

публикувано на 16.07.20 в 20:30

Протестите в България като историческа „игра на асоциации“

Преди седмица поредица от събития отприщиха масово недоволство сред българите. Случайно или не, опитът на лидера на партия „Да, България“ Христо Иванов да достигне до плажа на нефтеното пристанище „Росенец“ и разправата му с представители на НСО,..

публикувано на 16.07.20 в 09:41