Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Премиерата на документален филм за 75-годишнината на БНР ще се състои в музикалното училище "Любомир Пипков"

Премиера на документалния филм "Славеите на Българското радио" ще се състои днес от 19.00 ч. в концертната зала на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. Филмът е посветен на 75-годишнината на Българското национално радио и на 50 години от създаването на Детския радиохор с диригент акад. Христо Недялков.

Още от категорията

Наградиха „Реките на София“ за опазване на европейското културно наследство

На церемония в Прага бяха отличени победителите в състезанието за Европейски награди за наследство - 2022 г. Сред 5-е носители на Голямата награда на “Европа Ностра“ е и българската инициатива "Реките на София". "Реките на София" отново ни..

публикувано на 27.09.22 в 14:10

Националният филмов център избра нов български кандидат за "Оскар"

След като на 21 септември филмът на Зорница София "Майка", избран за български кандидат за номинация в категорията за чуждоезичен "Оскар", отпадна от надпреварата заради неспазени технически изисквания, Националният филмов център определи нова българска..

публикувано на 24.09.22 в 13:00

Дни на българското кино ще проведат в Тунис през октомври

Посланикът на България в Тунис Веселин Дянков се срещна с Хайет Ктат Гермази, министър на културата на Тунизийската република. На срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на културното сътрудничество между двете страни.  Министър Гермази..

публикувано на 23.09.22 в 16:03