Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина известният театрален режисьор проф.Крикор Азарян

Почина известният театрален режисьор проф.Крикор Азарян, съобщиха от Театър Българска армия. Последният проект на проф. Азарян беше "Вишнева градина" по Чехов, чиято премиера беше в Народния театър "Иван Вазов" на 31 октомври. Коко Азарян е роден в Пловдив на 15 март 1934 г. Работил е най-дълго във Военния театър, а също - в Народния, Сатиричния, Театър "София". Незабравими в историята на българския театър освен работите му по Чехов, остават спектаклите по Йордан Радичков, Шекспир, Николай Хайтов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35
Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01
Люк Леви

Люк Леви за европейските диалози и идентичност

"Каква е европейската история, която споделяме? Какви са културните характеристики и политическият дискурс, които оформят и поддържат проекта за обединена Европа в София и Париж, в Киев и във Варшава; в Рига и в Будапеща, в Белград, в Сараево и Кишинев..

публикувано на 13.06.24 в 11:35