Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Квартет "Hypnotic" издава албум

Дамите от струнния квартет "Hypnotic" издават първия си албум - запис от втория съвместен концерт с Живко Петров трио - JP3, на който специален гост ще бъде известният италиански композитор и виртуозен пианист Маурицио Абени. За концерта в "Sofia Live Club" на 25 февруари пристига още един именит италианец - Марко Страчони, уважаван тонрежисьор, отличен с "Грами". Той ще направи възможна появата на първия CD на квартет "Hypnotic" - ще запише професионално концерта, който по-късно ще бъде издаден. На 25 февруари магнетичните момичета от "Hypnotic" и момчетата от JP3 ще представят пилотния си общ проект "One day in Paris" ("Един ден в Париж"). "Hypnotic" ще изпълнят заедно с Абени няколко популярни филмови пиеси. Ценителите на красивата музика ще имат възможност да чуят и най-новата композиция на струнния квартет, дело на италианеца. Той е автор на всички аранжименти на очарователните цигуларки, припомнят организаторите. В дългогодишната си кариера Абени е работил с музиканти като Андреа Бочели, Шака Кан, Сара Морис, Касандра Уилсън, Луис Бакалов. Той прави аранжиментите за хитовото италианско телевизионно шоу "Io canto" ("Аз пея"). Сега Маурицио Абени подготвя серия от концерти за областта Умбрия под мотото "The professional musicians today" ("Професионалните музиканти днес"), в които планира да включи и "Hypnotic". Работи и над албум с най-успешните песни на знаменития италиански композитор Пино Донаджио.

Още от категорията

Проф. Стефан Попов за живота, учениците си и радостта от музиката

Блестящ изпълнител, обичан и всеотдаен учител, проф. Стефан Попов е сред най-известните имена в света на класическата музика. През последните четири десетилетия преподава в Guildhall School of Music and Drama в Лондон, а преди това (до 1977 г.) – в..

публикувано на 01.12.20 в 11:19

Новият музикален клип „Мърфи“ – талант, въображение и артистизъм

През последните дни в социалните мрежи се появи нов видеоклип – на песента „Мърфи“. Избрахме да го представим заради свежата фантазия и интересни режисьорски решения, както и младежкия поглед към житейски теми, стари като света – романтично влюбване,..

публикувано на 30.11.20 в 10:06

Найден Тодоров: Добрият резултат е съчетание от талант и дисциплина

Директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров се завърна от Истанбул, където дирижира концерт на филхармоничния оркестър „Борусан“ със солист виртуозната цигуларка Мидори. „Много съм щастлив от личния контакт с Мидори и за това, че..

публикувано на 27.11.20 в 14:01